Schroders Capital neemt Nederlandse specialist in vastgoedbeleggingen Cairn Real Estate over

0

Schroders Capital maakt vandaag bekend dat het zijn vastgoedbeleggingscapaciteiten verder heeft versterkt en overeenstemming heeft bereikt over de overname van Cairn Real Estate, een in Nederland gevestigd vastgoedfonds en vermogensbeheerder met €1,3* miljard aan beheerd vermogen.

Met deze overname breidt Schroders Capital zijn klantenaanbod in een belangrijke Europese groeimarkt uit en krijgt hierdoor meer toegang tot Nederlandse vastgoedexpertise met ter plaatse aanwezige beleggingsspecialisten om aan de groeiende beleggingsvraag van zijn institutionele beleggers te voldoen.

Cairn, dat wordt verkocht door MPC Capital, een Duitse vermogensbeheergroep die zich richt op hernieuwbare energie, is gespecialiseerd in een reeks sectoren waaronder logistiek, kantoren en gezondheidszorg en wordt alom gerespecteerd voor zijn sterke beleggingspropositie en klantenbestand.

Cairn werd in 2006 opgericht en beheert activa namens institutionele beleggers, family offices en private equity-investeerders in het hele risicospectrum. Het huidige team van 26 medewerkers, dat geleid wordt door Pieter Akkerman, Maarten Briët en Sven van Loon, blijft verbonden aan de organisatie. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Amsterdam, met een nevenvestiging in Haarlem.

MARCEL KRIJGER

Sophie van Oosterom, Global Head of Real Estate, Schroders Capital, zegt:
“Dit nieuwe partnerschap past prima bij onze bestaande activiteiten en onze bedrijfscultuur sluit nauw aan bij die van Cairn. Wij delen de focus op operationele topkwaliteit en beogen beide duurzame outperformance op lange termijn te leveren voor onze klanten. Daarbij is ons beleggingsproces volledig geïntegreerd met onze ESG-benadering. Het team van Cairn heeft een uitstekende reputatie bij zijn klanten en we zijn verheugd om hen, en onze nieuwe klanten, aan boord te mogen verwelkomen.”

Pieter Dalderop, Head of Benelux, Schroders, licht toe:
“Deze overname zorgt voor een lokale aanwezigheid en beleggingsexpertise ter plaatse. Het vormt een onderbouwing van onze focus op samenwerking met onze klanten en beleggers om toonaangevende vastgoedbeleggingsoplossingen te bieden.

De overname zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

* per 30 juni 2021

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?