Anne-Marie van Wilsum-Korf directeur Zandkasteel Amsterdam

0

Anne-Marie van Wilsum-Korf is gestart als Directeur van het Zandkasteel. Een herontwikkeling van het voormalige hoofdkantoor van de ING Bank in Amsterdam Zuidoost, in 2019 gekocht door de combinatie Wonam/Zadelhoff. Het gebouw krijgt een nieuwe invulling, met onder andere appartementen, kantoren, horeca, een auditorium en een internationale school, en wordt naar verwachting in 2023 opgeleverd. In deze nieuwe rol is Van Wilsum-Korf verantwoordelijk voor de verhuur en exploitatie van het gebouw. Na 10 jaar Amsterdam Zuidas, voor vastgoedadviseur CBRE, verruilt zij haar werkplek en ambitie voor het hart van Amsterdam Zuidoost.

Zandkasteel opnieuw spraakmakend
Het beeldbepalende gebouw, bestaande uit 10 torens en een totale oppervlakte van ruim 90.000 m², werd in de jaren ’80 gebouwd. Het gebouw was toen haar tijd ver vooruit als één van de meest duurzame en innovatieve kantoorgebouwen ter wereld. Maar ook straks wordt het gebouw een voorbeeld van maximaal circulair transformeren. In de renovatie wordt veel aandacht besteed het hergebruik van materialen en duurzaamheid. Van Wilsum-Korf voelt zich comfortabel in het hoge ambitieniveau en de competitieve omgeving: ‘Iconische gebouwen verliezen hun magie als exploitatie en beheer worden gezien als een klus die moet worden geklaard in plaats van een prestatie die moet worden geleverd.’

Foto Zandkasteel: Milan Hofmans

Gezamenlijk avontuur
Deze prestatie zet zij niet alleen nu, maar ook straks, graag samen neer met de juiste partners en mensen om zich heen. Van Wilsum-Korf kijkt uit naar de transformatie: ‘Het Zandkasteel moet onderscheidend en toonaangevend zijn op gebied van uitstraling en beleving. Niet alleen voor de huurders, gebruikers en bezoekers, maar ook voor alle bewoners en ondernemers in de omgeving. Ik ben me bewust van het feit dat verandering spannend is, maar dat is tevens de charme én de uitdaging: gezamenlijk het avontuur aangaan met alle betrokkenen binnen de gebiedsontwikkeling ArenAPoort. Mijn doel is ervoor te zorgen dat iedereen de veranderingen omarmt en het Zandkasteel hét kloppende hart wordt in deze nieuwe, bruisende stadswijk.’

Versterking team
Van Wilsum-Korf is een ervaren hospitality- en vastgoedprofessional met pré-opening-, verander- en conceptmanagementervaring, binnen onder andere hoogwaardige 5-sterrenhotelketens en corporate vastgoedlocaties. In 2011, toen de Nederlandse economie uit een recessie krabbelde, verruilde Van Wilsum-Korf Holland Casino voor vastgoedadviseur CBRE met de missie om de facilitaire dienstverlening binnen hoogwaardige vastgoedlocaties naar een hoger plan te tillen. Naast het operationeel beheer van twee gebouwen op de Zuidas werd zij in de positie van Senior General Manager kartrekker van het internationale hospitality-vastgoedconcept. Daar speelde zij, zowel lokaal, nationaal als internationaal, een belangrijke operationele en commerciële rol in de ontwikkeling van de facilitaire dienstverlening en de exploitatie van vastgoed.

In de functie van Directeur Zandkasteel komt voor Van Wilsum-Korf het beste van twee werelden samen: 14 jaar internationale en multiculturele ervaring binnen de hotel-, event- en leisurebranche en 10 jaar vastgoed.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?