Workthere Wellbeing Awards: 3 winnaars van Nederlandse bodem

0

Frame Offices (Pahros) in Hoofddorp, Microlab in Eindhoven en Tribes (Amstel Station) in Amsterdam zijn als winnaars uit de bus gekomen in de ‘Workthere Wellbeing Awards 2021’. Uit wereldwijd onderzoek van Workthere is gebleken dat dit de beste en gezondste flexibele kantoorruimtes zijn in Nederland.

Dit is de tweede editie van ‘Workthere Wellbeing Awards’ waarbij 46 flexibele kantoorruimtes in Nederland zijn onderzocht en beoordeeld op verschillende welzijnsaspecten zoals de hoeveelheid natuurlijk licht, fijne buitenruimtes, het aantal community events, groenvoorziening en sportfaciliteiten. Dit jaar werd technologie als nieuwe categorie toegevoegd, een logische keuze na de hoge vlucht die technologie heeft genomen tijdens de Covid-19-pandemie.

In vergelijking tot 2019 zijn er dit jaar aanzienlijk meer flexkantoren die de luchtkwaliteit constant controleren (25% in 2019 en 42% in 2021). Daarnaast is het aandeel flexkantoren dat sport- of meditatieklasjes aanbiedt sinds 2019 met bijna 10% gestegen (48% in 2021). Ook zet momenteel 54% van de locaties touchless-oplossingen in om besmettingen te voorkomen en maakt 48% gebruik van online reserveringssysteem zodat gebruikers gemakkelijk een werkplek kunnen boeken.

Verder laten de cijfers zien dat tenminste 61% van de flexlocaties een fijne buitenruimte heeft om elkaar te ontmoeten of om simpelweg van het zonnetje te genieten. Inclusiviteit is ook een belangrijk thema binnen flexibele kantoren. Dit zien we terug in het aantal locaties dat werkplekken toegankelijk maakt voor rolstoelgebruikers of de akoestiek aanpast voor doven.

Cal Lee, Head of Workthere, zegt: “Alhoewel welzijn al een aandachtspunt was voor de flexibele kantorenmarkt, is het belang ervan de afgelopen 18 maanden in snel tempo toegenomen. Dit vertaalt zich onder andere in groenvoorziening, fitnessruimtes en het meten van de luchtkwaliteit.”

“Door het Workthere Wellbeing-onderzoek hebben we een goed beeld gekregen van de populairste welzijnsinitiatieven onder flexaanbieders. Welzijn is en blijft een belangrijk aandachtspunt en biedt ook een kans om je te onderscheiden ten opzichte van andere flexaanbieders. Wie kwalitatief hoogwaardige ruimtes kan aanbieden én verschillende welzijnsaspecten implementeert, zal aan populariteit winnen onder gebruikers.”

Ed Bouterse, Head of Workthere Europe, vult aan: “Ik wil graag alle flexibele kantooraanbieders die deelgenomen hebben aan het onderzoek hartelijk danken en degenen feliciteren die in de top 10 zijn beland. Dat de top 5 van de Workthere Wellbeing Awards maar liefst 3 Nederlandse aanbieders van flexibele kantoren telt is zeker geen toeval. Nederland is een absolute voorloper op het gebied van gezondheid en welzijn op de werkvloer. Met onze Wellbeing Awards willen wij andere aanbieders van flexibele kantoren stimuleren om deze innovaties ook door te voeren op de eigen flexlocaties. Een gezondere en inspirerende werkomgeving zorgt immers voor een hogere productiviteit!”

Download hier het rapport.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?