Markant bedrijfsobject Sesamstraat 1 Havengebied Enschede verkocht

0

Het unieke bedrijfsobject in het Havengebied in Enschede is verkocht. Het bedrijfscomplex van Sesam B.V. ligt direct aan het kanaal, heeft een totale oppervlakte van circa 3.565 m² en is gelegen op een perceel van circa 21.740 m².

Het bedrijfscomplex is verkocht aan Haverkamp en bestaat o.a. uit: een bedrijfsruimte met kantoren, opslagruimte/buitenterreinen, twee geschakelde silogebouwen en een loskade van 400 meter lang. Door de herkenbare contouren in de haven van Enschede is het complex bij velen in Twente bekend.

Het havenbedrijf Sesam B.V. is in 1936 opgericht en verkoopt onder meer zand en grind aan de beton- en asfaltindustrie, de wegenbouw, groothandels en hoveniers.

De naam Sesam is een afkorting van Scheepvaart-, Expeditie-, Sleepvaart- en Agentuurmaatschappij.

Straatnaam
De Sesamstraat op het industrieterrein aan de haven in Enschede is niet vernoemd naar het populaire kinderprogramma of de welbekende zaadjes, maar naar het op- en overslag bedrijf van de verkoper Sesam BV.

Barry Seelen van bedrijfsmakelaar Boers & Lem heeft in collegiale samenwerking met Bernard Linthorst van Parc Makelaars, deze transactie namens de verkoper Sesam BV/NvNiba begeleid.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?