UBS Asset Management verwerft 31.500 m² aan logistiek vastgoed en kantoren in Zwolle

0
  • UBS AM verwerft een modern, hoogwaardig logistiek pand van 31.500 m²
  • Momenteel is de locatie het hoofdkwartier van babyvoeding- en melkpoederproducent Buisman Zwolle
  • Het pand is gelegen op bedrijventerrein Hessenpoort, een 300 hectare groot bedrijventerrein in Zwolle

UBS Asset Management (UBS AM) Real Estate & Private Markets (REPM) heeft 31.500 m² aan logistiek vastgoed gekocht op bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Dat maakt de vermogensbeheerder vandaag bekend. Verkoper Buisman Zwolle, een fabrikant van babyvoeding en melkpoeder, blijft de locatie huren en gebruiken als hoofdkantoor.

Het pand werd gebouwd in 2000 en uitgebreid in 2004, en heeft twee moderne kantoorunits met ruim 90 parkeerplaatsen. Het wordt met een 15-jarige triple-net huurovereenkomst aan Buisman verhuurd.

Hessenpoort is een modern bedrijventerrein in Zwolle met een hoogwaardige inrichting, bijna 300 hectare groot en de thuisbasis van meer dan 45 bedrijven. Het is goed bereikbaar via de A28 (Utrecht – Zwolle – Groningen) en A50 (Zwolle – Apeldoorn – Eindhoven).

Gijsbert van Riemsdijk, Head of Investment Management Europe ex DACH bij UBS AM: “Deze acquisitie van een bestaand pand van hoge kwaliteit via een sale-and-lease-back constructie past uitstekend in onze beleggingsstrategie en biedt duurzame inkomsten in een robuuste sector. De huurder is een gerenommeerd producent van zuivelproducten, een sector die in Nederland hoog staat aangeschreven.”

Florian Kutz, Portfolio Manager (CH) & Head of Asset Management & Acquisition/Disposition (Duitsland en Oostenrijk) bij UBS-AM REPM: “Deze aankoop is een nieuwe mijlpaal in onze beleggingsstrategie. Het versterkt de gestage groei door de 0% leegstand en lange WALT te blijven stabiliseren.”

UBS raadpleegde Loyens & Loeff als juridisch adviseurs, Amstelius als technisch adviseurs en PwC als fiscaal adviseurs. De verkoper werd geadviseerd door Houthoff (juridisch) en Cushman & Wakefield (commercieel en technisch).

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?