Jacobine Geel benoemd tot voorzitter Raad van Commissarissen Stadgenoot

0

Woningcorporatie Stadgenoot maakt bekend dat Jacobine Geel is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC). Zij start per 1 december in haar nieuwe functie als toezichthouder. De tweede termijn van de huidige voorzitter, Ingrid Hissink, eindigt officieel op 20 december.

Jacobine Geel, woonachtig in Amsterdam, is sinds 1 september voorzitter van het College voor de rechten van de Mens. Daarnaast is ze voorzitter van de RvC bij woningcorporatie Vivare, in Arnhem.

Ingrid Hissink, scheidend voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Jacobine is een zeer ervaren commissaris, die diverse rollen heeft vervuld bij verschillende maatschappelijke organisaties, ook in de corporatiesector. Ze kan de volkshuisvestelijke én grootstedelijke problematiek goed duiden. Dit maakt dat wij in haar de ideale kandidaat zien om Stadgenoot de komende periode te begeleiden als voorzitter van de RvC.”

Marien de Langen, huidig voorzitter van het Bestuur van Stadgenoot: “Een woord van dank is op zijn plaats voor Ingrid, die tijdens de maximale twee termijnen van in totaal acht jaar bij Stadgenoot grote betrokkenheid, inzet en toewijding heeft getoond. We wensen haar veel succes in haar verdere loopbaan.”

Jacobine Geel, aantredend voorzitter van de Raad van Commissarissen: “De opgaven waar woningcorporaties voor staan zijn fors, zeker in een (rand)stedelijke omgeving. Voldoende, en voldoende betaalbare woningen, verduurzaming van het vastgoed en niet in de laatste plaats het leefbaarheidsvraagstuk vragen om een doordachte inzet van mensen en middelen. Graag wil ik me als toezichthouder inzetten voor een corporatie die staat voor een toegankelijk en leefbaar Amsterdam.”

Anne Wilbers, per 1 januari 2022 voorzitter van het Bestuur van Stadgenoot: “Ik heb Jacobine leren kennen als een bevlogen, realistisch persoon met een groot hart voor de publieke zaak. Ik kijk uit naar onze samenwerking, en ben ervan overtuigd dat zij een grote bijdrage zal gaan leveren aan de positie van Stadgenoot in de Amsterdamse samenleving.”

De RvC van Stadgenoot bestaat per 1 december uit: Jacobine Geel (voorzitter), Gerrit Vreugdenhil (vicevoorzitter), Amma Grapperhaus-Vos, Mariken Govaert en Farid Tabarki.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?