J.P. van Eesteren bouwt voor Kroonenberg Groep kantoor Apollolaan Amsterdam

0

Gisteren hebben Kroonenberg Groep en bouwbedrijf J.P. van Eesteren op de Provada het contract getekend voor de bouw van een high-end kantoorgebouw aan de Apollolaan 171 in Amsterdam. Het vijf verdiepingen tellende pand, naar ontwerp van architectenbureau OMA, komt in de plaats van het gebouw van de JP Morgan-bank uit de late jaren tachtig.

Kroonenberg Groep realiseert ruim 6.500 m² kantoorruimte voor de verhuur, inclusief parkeergelegenheid voor auto’s, scooters en fietsen in de kelder. Lesley Bamberger, algemeen directeur Kroonenberg Groep: “Deze nieuwe ontwikkeling aan de Apollolaan 171 past helemaal in onze visie om kwaliteit toe te voegen aan een gebied. Met J.P. van Eesteren hebben we een bouwer die weet welke eisen wij stellen aan de bouw en datzelfde niveau voortdurend nastreeft.”

Bouw-IQ
“In deze samenwerking tussen Kroonenberg Groep, OMA en J.P. van Eesteren, vinden drie bedrijven met een heel eigen DNA elkaar in hun streven naar de hoogste kwaliteit”, vult Marco Peppel, directeur van J.P. van Eesteren aan. “Echt een mooi project! En voor ons als bouwer ook behoorlijk uitdagend, gezien de hele krappe bouwplaats midden in een woonwijk. Bovendien wordt het pand tegen dat van de buren gebouwd, brengen we de fundering door de bestaande parkeerkelder aan en maken we een hele bijzondere gemetselde gevel. Er komt behoorlijk wat Bouw-IQ bij kijken, maar dat is nou juist ook het leuke aan dit project.”

Na de sloop van het bestaande gebouw tot aan de begane grondvloer, begint de opbouw van het nieuwe pand eind dit jaar. De oplevering is in 2023 gepland.

Over Kroonenberg Groep
Kroonenberg Groep voorziet in huisvesting voor winkelen, werken en wonen. Wij realiseren creatieve en duurzame maatwerkoplossingen die volledig zijn afgestemd op de behoefte van de markt. Ons eigen bestand aan vastgoed wordt zo voortdurend geoptimaliseerd.
Meer informatie: kroonenberg.nl

Over J.P. van Eesteren
J.P. van Eesteren is een landelijk opererende utiliteitsbouwer. De projectportefeuille omvat een mix van nieuwbouw en herbestemming, verduurzaming en planmatig onderhoud van bestaand vastgoed. Met vestigingen in Gouda, Amsterdam en Houten ontwikkelt, ontwerpt, realiseert en onderhoudt J.P. van Eesteren technisch en organisatorisch complexe projecten; projecten met een hoog ‘bouw IQ’. J.P. van Eesteren staat voor: gebouwen slimmer maken.

J.P. van Eesteren is onderdeel van TBI, een groep van ondernemingen die met elkaar en met klanten en partners de leefomgeving van de toekomst maken.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?