Aviva Investors rondt sale-and-leaseback-overeenkomst af voor opslagruimte in Tilburg

0

Aviva Investors Real Estate France, een dochteronderneming van Aviva France, heeft namens een van haar klanten een sale-and-leaseback-overeenkomst gesloten met Fabory, een toonaangevende Europese leverancier van hoogwaardige bevestigingsproducten en -oplossingen met een omzet van meer dan €200 miljoen.

De overeenkomst heeft betrekking op 6 gebouwen die gelegen zijn op bedrijvenpark Kraaiven in Tilburg, een van de meest toonaangevende logistieke hotspots in Nederland. In deze gebouwen zijn de centrale opslagactiviteiten van Fabory gevestigd.

Met deze overname en de aankoop van een DC in Eindhoven eerder dit jaar breidt Aviva haar aanwezigheid in regio Tilburg verder uit en de Nederlandse logistieke markt in bredere zin. De vermogensbeheerder kondigde daarnaast in juni 2020 de speculatieve ontwikkeling aan van een logistiek DC in het noorden van Rotterdam, de aankoop van een logistieke bedrijfsruimte op Distripark Maasvlakte in de haven van Rotterdam en twee logistieke objecten in Tilburg-Waalwijk en Waddinxveen in november 2019.

De regio staat bekend om de zeer gunstige logistieke voorzieningen, zoals binnenvaart- en spoorterminals die directe toegang bieden tot de havens van Rotterdam en Antwerpen, waarvanuit de Europese markt wordt bediend, en een directe spoorverbinding met China. De regio is bovendien de thuisbasis van Tilburg University, twee hogescholen (hbo) en drie middelbare beroepsonderwijsinstellingen (mbo), waar veel logistiek talent wordt opgeleid.

Grégoire Bailly-Salins, Head of Transactions Europe, bij Aviva Investors Real Estate France, zegt: “We zijn verheugd te kunnen mededelen dat we dit hoogwaardige logistieke vastgoed hebben verworven op basis van een sale-and-leaseback-structuur. Naast het feit dat we ‘prime’ logistiek vastgoed hebben kunnen aankopen, is Fabory ook een sterke huurder. We vergroten hiermee onze aanwezigheid in regio Tilburg, één van de logistieke hotspots van Europa, hetgeen van strategisch belang is voor ons pan-Europese vastgoedinvesteringsprogramma.”

Aviva Investors Real Estate France werd geadviseerd door Savills (commercieel), Drees & Sommer (technisch) en Newground law (juridisch). Fabory werd geadviseerd door Cushman & Wakefield (commercieel en technisch) en CMS (juridisch).

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?