Tweede fase huurwoningen buitengebied Mortiere opgeleverd aan Groenwoningen Fonds van Credit Linked Beheer

0

De laatste 23 van in totaal 43 duurzame grondgebonden huurwoningen in het buitengebied van gemeente Middelburg zijn opgeleverd aan het ‘Groenwoningen Fonds’. Het fonds is een beleggingsfonds van Credit Linked Beheer. Het betreft de tweede fase van de gebiedsontwikkeling van Mortiere. De gerealiseerde huurwoningen zijn gelegen aan de Carl Perkinsstraat, June Carterstraat, Fats Dominostraat en aan Poproute. De woningen hebben een zeer duurzaam karakter. De vastgoedbeheerder streeft ernaar de huurwoningen duurzamer te maken dan de voorgeschreven BENG-systematiek in het Bouwbesluit.

De grondgebonden eengezinshuurwoningen zijn zeer energiezuinig en worden voorzien van een lucht/water-warmtepomp, PV-panelen, een ventilatiesysteem met een WTW-unit (warmteterugwinning) en triple glas. De Middelburgse huurwoningen uit het middensegment zijn door aannemer MorgenWonen B.V., onderdeel van VolkerWessels, gerealiseerd.

Bij de totstandkoming van de woningen zijn minder transportbewegingen nodig, omdat deze uit prefab-elementen bestaan. De grote structuren zoals geveldelen en trappen zijn in de productielocatie van MorgenWonen gefabriceerd. Op de bouwplaats worden ze vervolgens in één dag geassembleerd tot woning, in dit geval inclusief warmtepomp. Daarna hoeft alleen de binnenzijde van de woning nog te worden afgebouwd.

Volgens Hans Reijersen van Buuren, directeur Vastgoed van Credit Linked Beheer sluiten de in totaal 43 woningen met middelhoge huur aan op de vraag vanuit de markt: “Net als heel Nederland kent Middelburg een fors woningtekort. Bij grote projecten zoals Mortiere wordt door gemeenten vooraf de ideale woningmix samengesteld om aan de lokale vraag te voldoen. Het resultaat is in dit geval een gemêleerde wijk met verschillende woningtypen, waaronder de opgeleverde huurwoningen in het middensegment”.

Mortiere is een omvangrijk ontwikkelingsgebied aan de zuidoostelijke rand van Middelburg. De wijk is snel bereikbaar vanaf de A58 en ligt vlakbij groen gebied, terwijl het centrum van Middelburg in slechts een paar autominuten of een kwartier fietsen wordt bereikt. Alle woningen – zowel uit fase 1 als fase 2 – zijn inmiddels verhuurd.

Over Groenwoningen Fonds
Groenwoningen Fonds is een van de fondsen van Credit Linked Beheer, dat voorziet in huurwoningen in het middensegment. Net zoals Huurwoningen Nederland Fonds, Huurwoningen Nederland Fonds II, Duurzaamwoningen Fonds en Ecowoningen Fonds levert het fonds een bijdrage aan de realisatie van betaalbare woningen in de krappe Nederlandse woningmarkt.

Over Credit Linked Beheer
Credit Linked Beheer B.V. is de oprichter en beheerder van vijf particuliere woningfondsen die gezamenlijk een waarde van circa 700 miljoen euro vertegenwoordigen. Het Groenwoningen Fonds en het Ecowoningen Fonds zijn door de overheid aangewezen als fiscaal groenfonds. Credit Linked Beheer beheert ook het Huurwoningen Nederland Fonds, Huurwoningen Nederland Fonds II en het Duurzaamwoningen Fonds. Voor de fondsen zijn meer dan 2.500 jonge, energiezuinige eengezinswoningen en appartementen gekocht, verspreid over ruim 90 locaties in Nederland. Credit Linked Beheer B.V. beschikt over een door de AFM verleende vergunning voor het beheren van beleggingsfondsen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?