Berlin Hyp financiert 3 wijkwinkelcentra van Pertinea

0

Pertinea heeft een financiering van EUR 20,3 miljoen afgesloten met Berlin Hyp voor een portefeuille bestaande uit drie wijkwinkelcentra. De objecten zijn de goed gelegen buurtwinkelcentra ‘Buytenwegh’ in Zoetermeer, ‘Oudeland’ in Zwijndrecht en ‘Wielwijk’ in Dordrecht. De totale oppervlakte van de portefeuille is 16.859 m² en is verdeeld over 53 winkelunits. Alle drie de objecten hebben minstens twee supermarkten, waaronder Albert Heijn, Jumbo, Aldi en Lidl.

De drie winkelcentra zijn de eerste acquisitie van het Pertinea Platform in Nederland en vormen een ideaal startpunt voor Pertinea’s geplande verdere uitbreiding van hun Nederlandse retail-portefeuille.

Philip de Greve, oprichter & managing director Pertinea: “De financiering van onze portefeuille door Berlin Hyp bevestigt het lage risicoprofiel dat deze assets bieden, het goede track record van het team en de sterke investeerdersgroep die achter de aankopen zitten. De flexibele aanpak van de bank stelt ons in staat om ons te concentreren op onze prioriteiten voor het asset management en de uitbreiding van de portefeuille.”

Rogier Bos, Hoofd Real Estate Finance Benelux Berlin Hyp: “Pertinea als platform en hun Nederlandse wijkwinkelcentra vormen een propositie die we graag financieren. In de toekomst willen wij Pertinea blijven ondersteunen bij het uitbreiden van hun Nederlandse retail-portefeuille.”

Robert-Jan Peters, Executive Director Debt & Structured Finance CBRE Nederland: “De convenience focus van de centra stelde ons in staat om financiering op te halen bij een bank die al jaren ervaring heeft in de Nederlandse markt. Een goed voorbereid en uitgevoerd juridisch documentatieproces stelde ons vervolgens in de gelegenheid om ervoor te zorgen dat de financiering paste bij de asset management en fondsvereisten van Pertinea.”

Pertinea werd bij deze transactie bijgestaan door het Debt & Structured Finance-team van CBRE en werd juridisch geadviseerd door Dentons. Berlin Hyp werd juridisch bijgestaan door Van Doorne. JLL heeft de waardering van de activa uitgevoerd.

Over Pertinea:
Pertinea is een onafhankelijke vastgoedinvesteerder en -manager, opgericht in 2010, en heeft op dit moment kantoren in België en Nederland. Pertinea focust zich voornamelijk op stabiele assets binnen een nichemarkt in de Beneluxmarkt. Voor Nederland resulteert dit in convenience centra en in België in middelgrote tot grote winkelobjecten buiten de stad. Pertinea werkt samen met verschillende private equity partijen, die gefinancierd worden door Belgische, Nederlandse en Luxemburgse verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, beleggingsmaatschappijen, family offices en particulieren. Het platform heeft ca. EUR 200 miljoen aan assets onder beheer, verdeeld over 15 geclusterde retail assets en wijkwinkelcentra.

Over Berlin Hyp:
Berlin Hyp is gespecialiseerd in vastgoedfinanciering voor professionele vastgoedbeleggers waarbij de bank tailor made oplossingen kan aanbieden. Duurzaamheid is een centraal punt voor de financieringsstrategie van de bank. Berlin Hyp heeft een pioniersrol als het gaat om financiering van duurzame vastgoedproposities om bij te dragen aan een klimaatneutrale gebouwde omgeving. Met meer dan 150 jaar ervaring in professionele vastgoedfinanciering is Berlin Hyp tegenwoordig een van de toonaangevende Duitse vastgoed- en Pfandbrief-kredietverstrekkers.

Over CBRE Debt & Structured Finance:
Het CBRE DSF-team bestaat uit 6 personen die vastgoedinvesteerders adviseren en assisteren in het ophalen van financiering, van de initiële strategische analyse van de asset or portefeuille tot aan closing en funding. Het team is in contact met meer dan 200 financiers over heel Europa en heeft uitgebreide kennis over de vastgoedfinancieringsmarkt. In de afgelopen 3 jaar heeft het team meer dan 90 deals succesvol afgesloten waarbij in totaal meer dan EUR 2.6 miljoen of financiering is opgehaald.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?