Cofinimmo verwerft twee woonzorgcentra in Nederland

0

Cofinimmo groep (Euronext Brussels: COFB) verwierf twee woonzorgcentra in Nederland voor ongeveer 23 miljoen EUR. De gebouwen zijn reeds verhuurd aan vooraanstaande zorguitbaters in Nederland.

Jean-Pierre Hanin, CEO van Cofinimmo: “De verwerving van deze twee woonzorgcentra in Nederland, waar hoogwaardige en gepersonaliseerde zorg wordt aangeboden, sluit volledig aan bij onze strategie, die bestaat uit de verwerving van kwalitatieve zorggebouwen. Bovendien zijn wij verheugd twee vooraanstaande zorgorganisaties in onze portefeuille te mogen verwelkomen.”

De sites
De woonzorgcentra liggen in Hellendoorn en Nijverdal, in het oosten van Nederland. Beide plaatsen maken onderdeel uit van de gemeente Hellendoorn in Overijssel, dat ongeveer 36.000 inwoners telt.

Het woonzorgcentrum De Parallel in Nijverdal dateert van 2006 en heeft een energielabel A. Het ligt in een woonwijk op loopafstand van het centrum met een ruim aanbod aan winkels, horeca en overige voorzieningen. Het is goed bereikbaar dankzij de nabijheid van enkele grote uitvalswegen, het treinstation van Nijverdal op ca 500 meter en een bushalte op 250 meter. Het complex heeft een oppervlakte van ongeveer 4.000 m² en telt 15 appartementen voor zwaar zorgbehoevende senioren op het gelijkvloers en 30 één- of tweekamerappartementen op de eerste en tweede verdieping.

Het woonzorgcentrum in Hellendoorn is een complex van ongeveer 11.000 m² met ongeveer 143 eenheden dat gelegen is in een woonwijk aan de rand van Hellendoorn, in een bosrijke omgeving. Het ligt op enkele minuten met de fiets van het centrum en voor het complex is een bushalte aanwezig. Het bestaat uit 3 delen waar verschillende vormen van zorg aangeboden worden: het woonzorgcentrum De Blenke 1, het gebouw met assistentiewoningen De Blenke 2 en het woonzorgcentrum voor personen met een verstandelijke beperking Duivencate. Zowel de hoofdbebouwing De Blenke als de aparte vleugel Duivencate werden in 2010 gerenoveerd.

De verrichting
Cofinimmo verwierf twee woonzorgcentra in Nederland voor ongeveer 23 miljoen EUR.

Deze investering werd opgenomen in de investeringsraming voor 2021 zoals gepubliceerd in sectie 1.8.1 van het persbericht van 28.07.2021.

De huidige dubbel netto (1) huurovereenkomsten voor de woonzorgcentra De Parallel en Blenke 1 en 2 met zorguitbater ZorgAccent en voor het woonzorgcentrum Duivencate met De Twentse Zorgcentra hebben een gemiddelde resterende looptijd van ongeveer 6 jaar. Het brutohuurrendement bedraagt ruim 6%.

(1) De eigenaar draagt voornamelijk de onderhoudskosten van het dak en de structuur van het gebouw.

De uitbaters-huurders
ZorgAccent is een zorgorganisatie die in 2008 is ontstaan uit een fusie van ZorgAccent en Thuiszorg Noord West Twente & De Koppel. Het is een veelzijdige organisatie die actief is in zorg, welzijn, wonen en behandeling in Overijssel. Door een kleinschalige manier van werken en zelfsturende teams in zowel de woonzorg- als wijkverpleging kan ZorgAccent heel persoonlijke zorg aanbieden. In haar ‘Net als Thuis’ woonzorglocaties biedt de organisatie specialistische ouderenzorg (dementie, geriatrische revalidatie, somatische zorg, palliatieve zorg enz.).

De Twentse Zorgcentra werd in 2001 opgericht en is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Klanten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening op beschermde locaties en verschillende kleinschalige woon- en werkvoorzieningen. De organisatie telt zowel medewerkers als vrijwilligers.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?