Spaces opent eerste locatie in Utrecht met House Modernes

0

Flexplekaanbieder Spaces, onderdeel van wereldleider flexwork operators International Workplace Group (IWG), opent eind november 2021 zijn eerste Spaces-locatie in Utrecht aan de Lange Viestraat. De vraag vóór de opening is uitzonderlijk groot bij House Modernes en ligt ongeveer vier keer hoger dan het gemiddelde. Het nieuwe Spaces kantoor overtreft daarmee alle verwachtingen. Deze Spaces-locatie omvat 5.723 m2. De ceremoniële opening heeft afgelopen vrijdag plaatsgevonden met de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma.

Multi use hybride werkoplossing
House Modernes beschikt over co-working space, vergaderzalen en volledig gemeubileerde, kant-en-klare privé kantoren en is hiermee dé plek voor Utrechtse bedrijven. Het succes voorafgaand aan de opening is mede te wijten aan de groeiende behoefte naar hybride werkoplossingen en flexkantoren zoals House Modernes. Data van IWG toont aan dat steeds meer bedrijven dit soort oplossingen aanbieden en werknemers voor afwisseling kiezen tussen thuiswerken, werkplekken dicht bij huis en werken op het hoofdkantoor vanwege meer efficiency, duurzaamheid en mentale gezondheid. Daarnaast vragen steeds meer gebruikers om minder reistijd – maximaal 15 minuten – naar werk en andere belangrijke voorzieningen. House Modernes is een multi use concept, waarbij werken, winkelen en ontspanning samenkomen. IWG omarmt wereldwijd multi use concepten.

Annelou de Groot, Development Director bij IWG: “Syntrus Achmea heeft ons in een vroegtijdige stadium betrokken in deze unieke herontwikkeling van retail naar kantoren. Het was van het begin tot eind een succesvolle samenwerking waarbij niet alleen huurder en verhuurder elkaar wisten te vinden, maar ook alle andere betrokken partijen zoals de architect en de aannemer. Zonder hen zou deze locatie niet zo succesvol zijn geworden en voldoen aan de grote behoefte aan multifunctionaliteit en hybride werkoplossingen.”

De afgelopen 2 jaar is het multifunctionele complex gerenoveerd door Syntrus Achmea Real Estate & Finance, namens haar opdrachtgevers. Mede door de complexiteit van deze herontwikkeling is House Modernes genomineerd voor de Vastgoedmarkt Transformatie Award.

Boris van der Gijp, directeur vastgoed bij Syntrus Achmea: “De ruimte in binnensteden is schaars en een optimale benutting is dan ook cruciaal. Daarom wordt mixed use steeds belangrijker. Wij zijn zeer overtuigd van de meerwaarde van gebouwen waarin meerdere functies samenkomen en kan worden gewerkt, gewinkeld en ontspannen.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?