DWS: Huurgroei Britse kantorenmarkt gaat harder dan in de EU

0

De financiële sector in Amsterdam heeft garen gesponnen bij het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Begin 2021 wist onze hoofdstad Londen van de troon te stoten als Europa’s grootste centrum voor aandelenhandel. “Dat vertaalde zich echter niet in meer vraag naar kantoorruimte. Daarnaast wordt het thuiswerken in Nederland tegenwoordig als heel normaal ervaren en dat geeft de kantorenmarkt nog een extra knauw”, zegt Simon Wallace, co-hoofd vastgoedresearch bij DWS. De vermogensbeheerder stelt daarom de huurgroeiverwachtingen voor kantoren ten opzichte van voor de coronacrisis licht naar beneden bij.

Het feit dat Brexit en de coronacrisis het VK hard heeft getroffen valt niet te ontkennen. Toch is DWS voorzichtig optimistisch over de Britse kantorenmarkt. De vermogensbeheerder voorziet dat Londen een sterke outperformer wordt in de Europese markt. “De kantorenmarkt in de Britse hoofdstad heeft geleden onder het vertrek van het land uit de EU. Daardoor is de betaalbaarheid toegenomen. In combinatie met weinig leegstand op A-locaties, een krappe ontwikkelingspijplijn en prima groeivooruitzichten op de langer termijn, denken we dat vanaf 2022 het tij in positieve zin keert”, aldus Wallace. DWS voorziet voor de komende vijf jaar voor eersteklas kantoren een huurgroei van 2,2% per jaar. “Dat ligt ver boven het Europese gemiddelde”, stelt Wallace.

Buiten de kantorenmarkt blijft hij positief over de Nederlandse vrije sector huurmarkt. “De verwachting is dat met name Amsterdam, in vergelijking met andere Europese steden, behoorlijk hoge rendementen op woningbeleggingen blijft boeken.” Volgens Wallace is de hele Randstad goed gepositioneerd in dit segment, niet alleen door de demografische ontwikkelingen en economische prognoses, maar ook omdat er meer vraag is dan aanbod en dat blijft voorlopig zo.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?