DHG verwerft twee locaties van totaal 14 hectare van Steinweg voor herontwikkeling tot 105.000 m² Smartlogs

0

Recentelijk heeft DHG, na het winnen van een eerder dit jaar uitgeschreven tenderprocedure, van C. Steinweg- Handelsveem B.V., twee van haar locatie aan de Boyneweg 1 (eigen grond) en de Nieuwesluisweg 224 (erfpacht) in Rotterdam verworven. De beide locaties, samen 140.000 m² groot, waren tot voor kort in gebruik door Steinweg voor de opslag van met name commodity’s. De verouderde locaties worden op dit moment ontmanteld en klaar gemaakt voor de herontwikkeling tot twee hoogwaardige SMARTLOG locaties.


DHG zag dit als een unieke kans om op deze locaties in het Rotterdamse Botlek gebied twee nieuwe SMARTLOGS van totaal 104.741 m² te kunnen ontwikkelen, SMARTLOG ROTTERDAM 8 en SMARTLOG ROTTERDAM 9. Grootschalige herontwikkelingen zoals deze zijn in Rotterdam namelijk zeer schaars. Het Botlek gebied is daarnaast voor DHG geen onbekende locatie, de allereerste grootschalige logistieke ontwikkeling van DHG lag eveneens in deze straat, “Districenter Seinehaven”, een ontwikkeling uit 2005 van ruim 100.000 m² welke door DHG op risico werd ontwikkeld. Jan des Bouvrie gaf de zes warehouses destijds de nog steeds opvallende en bekende kleuren paars, grijs, blauw, oranje en groen.

SMARTLOG Rotterdam 8 en 9
Aan de Nieuwesluisweg 224 zal SMARTLOG Rotterdam 8 worden gebouwd. Dit SMARTLOG bestaat uit twee bijna gelijke DC’s die back-to-back worden gebouwd. DC1 betreft een warehouse van 25.300 m², met 2.294 m² mezzanine en 1.074 m² kantoorruimte, verdeeld over de twee hoeken aan de straatzijde. DC2 betreft een warehouse van 25.046 m², met 2.294 m² mezzanine en 1.074 m² kantoorruimte, ook verdeeld over de twee hoeken. De DC´s zijn te splitsen en te koppelen, waardoor DHG volledig flexibel is met de verhuurmogelijkheden.

Aan de Boyneweg 1, een voor Rotterdam unieke eigen grond positie, zal DHG SMARTLOG Rotterdam 9 ontwikkelen. Dit complex zal ook bestaan ook uit twee back-to-back DC’s, DC1 betreft een warehouse van 22.140 m² met 2.035 m² mezzanine en 920 m² kantoorruimte. DC2 wordt een warehouse van 18.593 m² warehouse, 1.456 m² mezzanine en 933 m² kantoorruimte. Ook deze DC´s zijn te splitsen en te koppelen. Alle DC’s worden gebouwd volgens het hoogwaardige SMARTLOG concept met onder andere 1 loadingdock per circa 850 m² warehouse en twee overhead deuren op maaiveld niveau.

Door de aanleg van de Blankenburgtunnel, de nieuwe snelweg (A24), die vanaf 2024 de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg verbindt, zal de bereikbaarheid van het Botlek gebied en daarmee beide nieuwe SMARTLOG locaties enorm toenemen. DHG start nog dit jaar op risico met de bouw van zowel Rotterdam 8 als 9, beide projecten worden in het derde kwartaal van 2022 opgeleverd.

Over SMARTLOG
DHG heeft sinds 2015 ruim 1 miljoen m² aan distributiecentra volgens het SMARTLOG concept gerealiseerd. Op dit moment realiseert DHG daarnaast nog 277.000 m² SMARTLOGS op de Maasvlakte en aan de Bunschotenweg in Rotterdam. Mede door de verwerving van de twee locaties van Steinweg in Rotterdam is de ontwikkelpijplijn daarna weer aangevuld met in totaal nogmaals 295.000 m² SMARTLOGS die in de komende 2 jaar worden ontwikkeld.

Verkoper, C. Steinweg – Handelsveem B.V., werd bij deze transactie begeleid door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting B.V. uit Rotterdam (partner in Dynamis Logistiek).

Bron.

Share.

Comments are closed.