Burgemeester Dijksma opent volledig gerenoveerde House Modernes in centrum Utrecht

0

De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma heeft vanmiddag het volledig gerenoveerde en verduurzaamde gebouw House Modernes aan de Lange Viestraat feestelijk geopend. Het pand, dat voorheen bekend stond als De Blauwe Planeet, is ruim twee jaar dicht geweest. Met de verbouwing is de gevel teruggebracht in de stijl van het iconische warenhuis Galeries Modernes, dat tot 1981 op de locatie was gevestigd.

Burgemeester Dijksma: “Vandaag krijgt de Utrechtse binnenstad weer een bezienswaardigheid erbij. Of beter: een fenomeen is terug van weggeweest. Met een nieuwe naam, een modern concept, de aller-slimste voorzieningen én een flinke fietsenstalling. In Galeries Modernes vond je ooit alle producten onder één dak, in House Modernes zitten alle fúncties onder één dak – helemaal van nu.”

Het multifunctionele complex telt circa 12.500 m² en is volledig verhuurd. Namens het Achmea Dutch Retail Property Fund (ADRPF) sloot Syntrus Achmea de afgelopen periode langjarige contracten af met Spaces/IWG, Aldi, SoLow, Geldmaat, Boules Bites Bar, KAUAI en Jamin. Daarnaast huurt de gemeente Utrecht het grootste deel van de kelder voor een openbare fietsenstalling. Deze wordt op vrijdag 15 oktober officieel geopend.

“Syntrus Achmea is trots op het eindresultaat en blij met alle huurders”, zegt Peter Koppers, fondsmanager van het ADRPF. “Wij zijn zeer overtuigd van de meerwaarde van gebouwen waarin kan worden gewerkt, gewinkeld én ontspannen. Dit type mixed use zorgt voor een betere benutting van de schaarse ruimte in binnensteden. Daarnaast levert het de institutionele klanten voor wie wij werken, waaronder veel Nederlandse pensioenfondsen, een passend rendement op.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?