Multi Corporation heeft asset en property management opdracht gekregen voor zeven winkelcentra in Nederland door gelieerde ondernemingen van Harbert Management Corporation (HMC)

0

De zeven winkelcentra, met een totaal BVO van 80.000 m², zijn onderdeel van de Spark-portefeuille, die recentelijk door HMC werd overgenomen namens het Harbert European Real Estate Fund V als onderdeel van de mixed-use portefeuille. De activa bevinden zich in Utrecht (Groeneweg), Heiloo (‘t Loo), Breda (Heksenwiel), Nieuwerkerk aan den IJssel (Reigerhof), Hengelo (Hasselo), Landgraaf (Op de Kamp) en Den Bosch (Maaspoort).

In de winkelcentra zijn grote supermarktketens (bijvoorbeeld Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi, Nettorama) en sterke huishoudwinkels (bijvoorbeeld Hema, Kruidvat, Etos, Zeeman en Blokker) aanwezig. Zij zijn goed gepositioneerd binnen hun respectievelijke terreinen en spelen een essentiële rol in het voldoen aan de dagelijkse behoeften van hun lokale gemeenschappen.

Multi, een van de grootste commerciële vermogensbeheerders in Europa, wordt verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur en operationeel management van de activa, waaronder leasing. Multi gaat tevens optreden als partner voor HMC bij het realiseren van hun ambities voor waardecreatie voor deze uitstekende portefeuille. Deze ambitie wordt gerealiseerd door proactief vermogensbeheer en in de toekomst het toetsen van de vermogenspositionering met kansen op het vlak van renovatie en herontwikkeling.

Multi gelooft sterk in de toekomst van centra met huishoudwinkels vanwege hun essentiële rol in het dagelijks leven, dat blijkt uit hun relatief gunstige resultaten tijdens de COVID-crisis. De Nederlandse detailhandel verandert echter constant. Klanten willen – iedere dag weer zelfs – een steeds betere ervaring en Multi kijkt ernaar uit om aan deze verwachting te voldoen.

Anne Willemsen, Senior Asset Manager, Multi Netherlands & Belgium

Multi wil voldoen aan de verwachtingen van klanten en deze overtreffen wanneer het gaat om retailvastgoed en vindt het een voorrecht om de Spark-portefeuille te beheren. Dankzij onze sterke reputatie op het gebied van het ontwikkelen en beheren van winkelcentra in Nederland hebben wij er vertrouwen in dat – samen met HMC – het volledige potentieel van de Spark-portefeuille wordt gerealiseerd.

Hubert Stech, Managing Director, Multi BeNeLux & Germany

Over Multi
Multi Corporation is het toonaangevende pan-Europese platform voor geïntegreerde diensten op het gebied van vastgoedbeheer. Sinds de oprichting in 1982 heeft de onderneming meer dan 200 mixed-use projecten met een totaal BVO van ruim 5 miljoen vierkante meter opgeleverd, met een vermogenswaarde van bijna 13 miljard euro en ruim 200 industry awards. Momenteel beheert Multi ruim 80 vastgoedcomplexen in Europa en verwelkomt jaarlijks meer dan 400 miljoen bezoekers die naar schatting 4 miljard euro besteden in meer dan 6.000 winkels, restaurants en vrijetijdsvoorzieningen. Multi beheert een compleet spectrum van diensten voor zijn internationale vastgoedbeleggers, onder meer actief in vermogensbeheer, exploitatie van winkelcentra, herontwikkeling en renovatie, leasing, juridische zaken en naleving. Dankzij onze grondige kennis van retailers, beleggers, bezoekers en lokale markten beschermen en vergroten we de vermogenswaarde in iedere fase. Met Multi’s brede financiële, commerciële en technische expertise hebben we door de jaren heen beter gepresteerd dan de concurrentie in termen van bezetting, netto huurinkomsten en state-of-the-art marketing. Multi verzorgt actief het vermogensbeheer in 12 landen: Nederland, waar het hoofdkantoor is gevestigd, België, Duitsland, Hongarije, Italië, Letland, Oekraïne, Polen, Portugal, Slowakije, Spanje en Turkije.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?