38 betaalbare huurwoningen in Haags Energiekwartier opgeleverd

0

Op de hoek Zamenhofstraat – Noordwest Buitensingel realiseerde Heijmans voor Staedion 38 betaalbare sociale huurwoningen. Samen met 12 koopwoningen die door Heijmans worden verkocht, vormen zij het project De Regent I, onderdeel van het Energiekwartier. Het ontwerp van De Regent I is van architectenbureau Geurst en Schulze uit Den Haag. Gisteren ontving de eerste bewoner de sleutel van zijn nieuwe woning.

Het Energiekwartier is een samenwerking tussen de gemeente Den Haag, Staedion en Heijmans en ligt centraal binnen de stad aan de rand van het centrum, onderdeel van het gewilde Regentessekwartier. In totaal komen hier circa 450 nieuwe woningen. Een groot deel hiervan is inmiddels opgeleverd en de komende jaren worden de laatste projecten gerealiseerd. In 2017 verhuurde Staedion al 72 sociale huurappartementen in het gebouw Volta aan de Loosduinseweg en in 2013 140 zorgwoningen in Het Zamen..

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion
“Wij zijn blij met de oplevering van deze 38 woningen waarmee wij in het Energiekwartier in totaal 250 sociale huurwoningen aan onze voorraad hebben toegevoegd. Wij kijken terug op een goede samenwerking met onze partners en zijn er trost op dat we een bijdrage kunnen leveren aan deze mooie, nieuwe woonbuurt aan de rand van het centrum van Den Haag”.

Esther Fleers, directeur Heijmans Vastgoed
“Energiekwartier is al aardig op weg om van een stukje geïsoleerde stad uit te groeien tot een dynamisch stedelijk woongebied. Een gebied dat ruimte biedt aan een zeer gedifferentieerd programma van koop en huur, appartementen en grondgebonden woningen. De oplevering van De Regent I is dan ook een nieuwe mijlpaal in deze gebiedsontwikkeling en ik ben bijzonder trots op het resultaat dat in goede samenwerking met onze partners is bereikt”.

Anne Mulder, wethouder Financiën, Stadsontwikkeling, stadsdeel Scheveningen
“Super dat ik de sleutels mocht overhandigen aan deze blije Hagenaar die gaat wonen in deze fantastische buurt. De komende jaren blijft onze stad groeien. Als gemeente blijven we ons daarom inzetten voor nieuwe woningen in alle segmenten. Hierbij vind ik het van belang dat we oog houden voor het unieke karakter en woonbaarheid van Den Haag. De Hagenaars moeten zich blijven herkennen in onze mooi stad.”

Over Staedion
Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 37.000 woningen en 6.500 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Staedion biedt betaalbare woningen voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt. Speerpunt daarbij is veilig en goed wonen. Onze missie is een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners. Dat kunnen we niet alleen. Het werken aan een fijne woonomgeving doen we samen met de bewoners en onze (maatschappelijke) partners.
www.staedion.nl

Over Heijmans
Iedereen wil schone lucht, wonen in een fijne buurt, werken op een goede werkplek en veilig reizen van A naar B. Door te verbeteren, verduurzamen en verslimmen maakt Heijmans die gezonde leefomgeving. Jan Heijmans begon in 1923 als stratenmaker. Inmiddels is Heijmans een beursgenoteerde onderneming die activiteiten combineert in vastgoed, bouw & techniek en infra. Daarbij werken we veilig en voegen we waarde toe aan de plekken waar we actief zijn. Zo bouwen we samen met onze opdrachtgevers aan de contouren van morgen: www.heijmans.nl

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?