Heylen Warehouses verkoopt logistiek complex van 150.000 m² in Gent, België, via een sale-and-leaseback-transactie

0

Grootste logistieke deal ooit voor de Belgische markt.

Heylen Warehouses heeft de off-market verkoop afgerond van Ghent Logistic Campus, een logistiek distributiecentrum van 150.000 m² in Gent, België, via een sale-and-leaseback-transactie aan een pan-Europees fonds beheerd door CBRE Investment Management.

Gent Logistic Campus omvat in totaal 149.409 m² nieuwe, ultramoderne Grade A-opslagruimte, 26.854 m² mezzanineruimte en 7.957 m² kantoorruimte. Heylen Warehouses huurt de volledige campus via een langjarige huurovereenkomst en blijft verantwoordelijk voor het beheer van het gebouw.

Het DC is gelegen in een modern, multimodaal transportknooppunt in de haven van Gent. Het is gemakkelijk bereikbaar via verschillende belangrijke Europese snelwegen, waaronder de R4 (J. Paryslaan), de E34 (Antwerpen-Gent-Zeebrugge) en de E17 (Antwerpen-Gent-Frankrijk), en zal profiteren van de lopende grote infrastructuurprojecten in Antwerpen en Gent.

Ralph Caspanni, CEO Heylen Warehouses: “Na onze exponentiële groei in Nederland merkten we een toenemende vraag naar logistieke ruimte in België. Door de uitbouw van de Gentse Logistieke Campus kan Heylen Warehouses inspelen op de vraag naar grote flexibele opslagruimte en daarmee de verdere economische ontwikkeling van het Gentse Gewest ondersteunen.”

Piet van Poppel, Country Manager België, CBRE Investment Management, licht toe: “Dit was een zeldzame kans om een ​​hoogwaardige logistieke campus in België aan te kopen, een markt die zeer gewild is bij internationale investeerders vanwege zijn sterke fundamenten, maar waar moeilijk tussen te komen is vanwege het hoge aandeel binnenlandse investeringen. Gent Logistic Campus bevindt zich al in een belangrijke multimodale hotspot en de aantrekkingskracht zal nog toenemen na de voltooiing van belangrijke infrastructuurwerkzaamheden en de bredere verschuiving naar water- en treinvervoer.”

Heylen Warehouses werd geadviseerd ​​door Savills (commercieel) en Allen & Overy (juridisch). CBRE Investment Management werd geadviseerd door Linklaters.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?