SynVest koopt kantoorgebouw in Amersfoort

0

SynVest heeft een kantoorgebouw gelegen aan de De Brand 10-19 in Amersfoort aangekocht van Bridges Real Estate. Het kantoorgebouw omvat circa 5.500 m² kantoorruimte en 119 parkeerplaatsen met elektrische laadpalen. Kantoor DE BRAND is volledig verhuurd aan onder andere DHL International en Flynth adviseurs en accountants B.V.

Martijn Bremmer, directeur van Bridges Real Estate: “Continu zijn we bezig onze portefeuille te optimaliseren. We voegen waarde toe door renovatie en door het verbeteren van comfort en faciliteiten. Zo creëren we plekken waar mensen graag werken en waar bedrijven kunnen groeien, nu en in de toekomst. Die investering maakt ook DE BRAND interessant voor beleggers. Na verwerving heeft Bridges Real Estate zichtbaar in het kantoor geïnvesteerd. Het gebouw is in 2018 gerenoveerd is uitstekend beheerd, met een aantrekkelijke en inspirerende kantooromgeving als resultaat. Binnen korte tijd heeft het team volledige bezetting met hoogwaardige gebruikers gerealiseerd.”

Sander van den Engel, Associate Director MidCap Investments bij Savills in Nederland, licht toe: “Amersfoort is een zeer centrale locatie, en het feit dat De Brand 10 -19 is gerenoveerd en volledig verhuurd maakt het tot een aantrekkelijk beleggingsproduct. Daarnaast neemt de voorraad kantoorruimte in Amersfoort sinds 2015 jaarlijks af, dit wordt onder andere veroorzaakt door een groot aantal ontrekkingen in 2016, 2017 en 2018, gecombineerd met een gebrek aan nieuwbouw. Het leegstandspercentage daalde hierdoor van 23% in 2015, naar 11% op dit moment.”

Beleggers weten Amersfoort goed te vinden met een redelijk stabiel beleggingsvolume van tussen de 80-100 mijloen euro, dit ondanks dat de focus vooral op de G5 is gericht.

SynVest werd geadviseerd door Savills. Verkoper Bridges Real Estate werd geadviseerd door Colliers International.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?