Revcap en Unifore kopen grote kantoorportefeuille van Aventicum

0

Twaalf kantoorgebouwen in de Randstad zijn door Revcap en Unifore gekocht van Aventicum. De zogenoemde ‘Hawk-portefeuille’ heeft een omvang van bijna 70.000 vierkante meter verhuurbaar vloeroppervlak.

De gebouwen liggen in de regio’s Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Transpolis in Hoofddorp is met 17.000 vierkante meter één van de grootste gebouwen die onderdeel uitmaakt van de portefeuille. Andere gebouwen liggen onder andere in de deelgebieden Den Haag Maanplein, Utrecht Rijnsweerd, Utrecht Papendorp en Rotterdam Blaak.

De bezettingsgraad van de volledige portefeuille ligt boven de 90%, met ruim 70 verschillende huurders. Revcap en Unifore zullen de bezettingsgraad en performance van de portefeuille optimaliseren door de gebouwen verder te verduurzamen en het dienstenniveau aan huurders te vergroten.
De koper is een samenwerking van fondsen gemanaged door Revcap en Unifore. Verkoper Aventicum is een joint venture tussen Credit Suisse en de Qatar Investment Authority. Zij hebben de portefeuille opgebouwd vanaf 2017.

Colliers trad op als commercieel en technisch adviseur van Revcap en Unifore. Daarnaast wordt Colliers verantwoordelijk voor het property management van de portefeuille. Verkoper Aventicum werd bij deze transactie geadviseerd door JLL.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?