Vastgoedtak UBS AM koopt kantoorgebouw Aurora in Amsterdam

0

UBS Asset Management Real Estate & Private Markets (UBS AM-REPM) heeft namens een van haar mandaten het markante kantoorgebouw Aurora in Amsterdam gekocht van de Britse vermogensbeheerder abrdn. Het gebouw is gelegen op de hoek van de Stadhouderskade en de Overtoom en heeft haar naam te danken aan de levensverzekeringsmaatschappij die er ooit gevestigd was en opdracht gaf voor de bouw. Aurora is ontworpen door architect Piet Zandstra en is geleidelijk een mixed-use geworden. Op dit moment huurt Booking.com de kantoorruimte en wordt de plint bezet door buitensportwinkel Bever.

Volgens UBS AM REPM geldt het gebouw als topbeleggingsobject en zijn er nog mogelijkheden om op korte- en langetermijn meer waarde toe te voegen. Dat is ook in lijn met de strategie van het mandaat.

Gijsbert Riemsdijk, hoofd transacties EMEA (ex. Zwitserland) bij UBS-AM REPM: “Het mandaat richt zich op dit type panden en het markante gebouw past precies in dat profiel. Aurora is echt een topgebouw, zowel qua ontwerp, als qua ligging en bereikbaarheid.”

Ties Priester, senior transactiemanager bij abrdn: “Wij zijn zeer tevreden met de verkoop. Aurora is een bekend pand in het centrum van Amsterdam. De belangstelling was behoorlijk groot, waaruit blijkt dat goed gelegen kantoren nog altijd bij beleggers in trek zijn. Wij kochten het gebouw in 2015 namens een van onze mandaten en het heeft altijd een goed rendement opgeleverd. Het is dan ook puur uit strategisch oogpunt dat het fonds heeft besloten om het pand van de hand te doen.”

UBS REPM werd geadviseerd door Amstelius (technisch), Houthoff (juridisch), van Gool & Elburg (commercieel) en CBRE (schuldfinanciering). abrdn werd geadviseerd door JLL (commercieel) en DLA Piper (juridisch).

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?