Savills stelt Iris Kampers aan als Senior ESG Adviseur

0

Per 1 oktober 2021 treedt Iris Kampers in dienst bij Savills in Nederland. Als senior ESG-adviseur zal Iris verantwoordelijk zijn voor de Environmental, Social & Governance (ESG) strategie en het beleid binnen Savills in Nederland. Met haar specialistische kennis zal ze alle afdelingen van Savills voorzien van kennis op het gebied van hoofdthema’s als energieverbruik, klimaat, gezondheid, well-being, veiligheid en beleid- en ondernemingsstrategie, diversiteit en ervoor zorgen dat duurzaamheid standaard onderdeel uitmaakt van alle werkzaamheden.

Clive Pritchard, Head of Country van Savills in Nederland, licht toe: “Duurzaamheid staat in verbinding met de werkprocessen en activiteiten van onze gehele organisatie. Wij zijn intrinsiek gemotiveerd om bij te dragen aan een duurzamere gebouwde omgeving en willen de balans vinden tussen People, Planet en Profit. Met behulp van kennis, data en analyses, zal Iris de nieuwe generatie Savills collega’s motiveren en klanten overtuigen om duurzame keuzes te maken, waarbij zij nauw zal samenwerken met het centrale Savills Earth team.”

Iris Kampers: “Ik kijk ernaar uit om de vastgoed professionals van Savills op de hoogte te brengen én te houden van de laatste ontwikkelingen, trends en wettelijke kaders op het gebied van ESG en vastgoed, en te fungeren als sparringpartner voor het gehele bedrijf. Met groot enthousiasme heb ik gezien dat Savills niet alleen duurzaam praat, maar ook duurzaam wil doen, onder andere door deze positie te creëren en roadmaps te implementeren. Het is een mooie uitdaging om de ESG-strategie van Savills door te vertalen naar de verschillende afdelingen, en naar verschillende diensten en producten. Ook zal ik me richten op het verbeteren van interne processen om zo onze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.”

Iris heeft een achtergrond als ecoloog en behaalde een Master Ecology and Natural Resource Management aan de Universiteit Utrecht. De afgelopen 5 jaar was zij werkzaam bij Arcadis, waar zij financiële instituten zoals woningcorporaties en grote investeerders adviseerde in de vorm van Technical & Environmental Due Diligence tot aan ecologisch advies omtrent biodiversiteit. Haar achtergrond in ecologie en het gebruik van natuurlijke hulpbronnen zorgt voor een solide basis om business cases te creëren voor verduurzaming.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?