Nieuwe sociale huurappartementen in Offem Zuid, Noordwijk

0

Aan de rand van de groene nieuwbouwwijk Offem Zuid komen twee appartementengebouwen met in totaal 68 nieuwe sociale woningen. Woonstichting Stek en de ontwikkelingscombinatie bestaande uit BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Van Rhijn Projectontwikkeling tekenden deze week de koopovereenkomst. Met Van Rhijn Bouw is de aanneemovereenkomst getekend.

De sociale huurappartementen zijn een belangrijke aanvulling in de dorpse wijk Offem Zuid. BPD en Van Rhijn Projectontwikkeling ontwikkelen hier 250 van de in totaal 750 nieuwe woningen. Extra zonnepanelen op het dak van het appartementencomplex maken de woningen energiezuinig, hiermee voldoen ze aan het energieverbruik van nul-op-de-meter.

Integrale kwaliteit
Goede samenwerking tussen de verschillende gebiedsontwikkelaars en woningstichting heeft geleid tot een integraal plan voor de wijk met de ruimtelijke kwaliteit van de Voorstraat als uitgangspunt. Deze statige architectuur wordt doorgetrokken in de nieuwbouwwijk. Door alle wensen en eisen op het gebied van stedenbouw, architectuur en betaalbaarheid op een goede manier samen te brengen, is een prachtige wijk ontstaan die de tand des tijds op een duurzame wijze zal doorstaan.

Kwalitatieve architectuur
Met de gemeente, landschapsarchitecten BoschSlabbers en de verschillende architectenbureaus – Van Manen, Venster en Stol – is een hoge architectonische en ruimtelijke kwaliteit neergezet, die een uitdagend referentiekader is voor de fasen van de wijk die nog volgen. De twee nieuwe appartementengebouwen zijn ontworpen door Stol Architecten en volgen de verticale geleding van de overige gevels. De grote raampartijen rond het complex zorgen voor veel licht in de woningen.

Ontmoetingsruimte
Alle appartementen zijn gesitueerd rondom een inpandige ‘open’ corridor met daklichten. Hierdoor komt er veel daglicht in het hart van de gebouwen en is volop ruimte voor contact en verbinding. In totaal komen er 13 tweekamerappartementen van 46m2 en 55 driekamerappartementen van 70m2 bij in Offem Zuid. De woningen worden door Stek verhuurd aan een brede doelgroep, van starters tot senioren. Met de bouw wordt waarschijnlijk al in oktober van dit jaar begonnen. De woningen worden dan in de eerste helft van 2023 opgeleverd.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?