Nieuwbouwplan voor twintig duurzame en betaalbare woningen op locatie Petrusschool

0

Onlangs is aan omwonenden een nieuwbouwplan met betaalbare huurwoningen gepresenteerd op de locatie van de oude Petrusschool. Het plan van Kennemer Wonen omvat twintig sociale huurappartementen verdeeld over tien driekamerappartementen en tien tweekamerappartementen. De inloopavond werd goed bezocht en omwonenden reageerden overwegend positief. “Dit plan bevordert de doorstroming en jongeren krijgen weer een kans op de woningmarkt”, aldus een omwonende.

20 betaalbare duurzame huurwoningen
Krista Walter, directeur-bestuurder: “In deze tijden van woningnood, ben ik blij dat we woningen kunnen bouwen op deze locatie in Groet. Deze twintig woningen met een uiterst duurzaam karakter zijn goed voor het milieu, en houden tegelijkertijd de woonlasten betaalbaar voor de toekomstige huurders.” De woningen worden duurzaam gebouwd als Nul-op-de-Meter-woningen (NOM). De woningen hebben geen gasaansluiting, op het dak komen zonnepanelen en er wordt elektrisch gekookt. Een woning wekt straks voldoende energie op voor het verbruik van de lift, verwarming, warm tapwater, ventilatie én huishoudelijke apparaten. De woningen hebben een buitenruimte, zijn rollatorgeschikt en toegankelijk met een lift.

Toewijzing en voorrang
De woningen worden als het zover is verhuurd via het woonruimteverdelingssysteem Sociale Verhuurders Noord-Kennemerland (SVNK). De doelgroep voor de tweekamerappartementen is jongeren van 23 tot 28 jaar. De doelgroep voor de driekamerappartementen is senioren 65+. Huurders die een sociale huurwoning in de gemeente Bergen achterlaten krijgen doorstroomvoorrang.

Planning
Tijdens de inloopavond was gelegenheid om te reageren op het plan. Er zijn aandachtspunten benoemd waarbij vervolgens constructief meegedacht werd over een oplossing. Deze punten gaat Kennemer Wonen verder onderzoeken. Kennemer Wonen wil begin volgend jaar de omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente. Als de procedures vlot verlopen, wordt in de tweede helft van 2023 gestart met de bouw. De woningen worden dan in het najaar van 2024 opgeleverd. Omwonenden worden op de hoogte gehouden van het vervolg. Op de website van Kennemer Wonen staat actuele informatie over project Petrusschool waaronder de presentatie die is getoond tijdens de inloopbijeenkomst. Ga hiervoor naar: https://www.kennemerwonen.nl/ik-zoek/projecten/petrusschool/

Kennemer Wonen verhuurt, verbetert en bouwt betaalbare en energiezuinige huurwoningen voor met name de sociale doelgroep in de regio Noord-Kennemerland. Onze missie is voldoende goede huurwoningen met passende woonlasten in gevarieerde wijken voor onze klanten van nu en in de toekomst. Omdat wij vinden dat iedereen een thuis moet hebben in een gevarieerde leefomgeving. Daaraan werken we samen met (toekomstige) bewoners, huurdersorganisaties, gemeenten, welzijns- en zorgorganisaties en marktpartijen. Onze medewerkers doen dit met plezier vanuit sociale betrokkenheid.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?