PATRIZIA koopt architectonische eye-catcher ‘De Citadel’ in Amsterdam Nieuw-West

0

Vastgoedbelegger PATRIZIA koopt het nieuwbouwcomplex ‘De Citadel’ aan in Amsterdam Nieuw-West voor één van haar fondsen. Het project betreft 149 vrije sector appartementen, allen met een eigen buitenruimte onderverdeeld in een-, twee- en driekamerappartementen met 62 ondergrondse parkeerplaatsen, privé bergingen en een fietsenstalling goed voor bijna 400 fietsen.

De ligging nabij station Lelylaan biedt een perfecte uitvalsbasis om per openbaar vervoer de stad te kunnen bereiken. Ook per fiets is de stad uitstekend te bereiken. De woningen worden op dit moment door Van Wijnen gebouwd en de verwachte oplevering van de woningen zal plaatsvinden in het tweede kwartaal van 2022. De verkoper is ML Holding een bedrijf van Frans van Maarschalkerwaart en Hans Lugt. Het ontwerp is van MVSA Architecten.

Bas Wilberts, Head of Residential & Hotel Investment bij Savills in Nederland, zegt: “De Citadel’ wordt een toonaangevend nieuwbouwcomplex waarmee antwoord wordt gegeven op de almaar toenemende vraag naar middeldure en vrije sector huurwoningen in Amsterdam. Door het golvende gevelontwerp wordt het uit 5 bouwlagen bestaande complex een heuse architectonische eyecatcher in stadsdeel Nieuw-West. De 149 appartementen zijn bestemd voor een brede doelgroep, waaronder starters maar ook bewoners die verder zijn in hun wooncarrière die graag onderdeel willen blijven van de stad.”

Alexander van Gastel, acquisitiemanager bij Patrizia Nederland: “De appartementen in de Citadel zullen vooral aantrekkelijk zijn voor jonge professionals en starters die niet in aanmerking komen voor sociale huurwoningen die de huren in het centrum van de stad niet kunnen veroorloven. Met deze acquisitie wordt de sterke vraag op de lokale markt gematcht aan de langetermijninvesteringsstrategie van PATRIZIA om zich te richten op het aanbieden van betaalbare huisvesting in markten in heel Europa waar de onderliggende fundamenten overtuigend zijn.”

Bij deze transactie is PATRIZIA commercieel geadviseerd door Savills, technisch ondersteund door CBRE en juridisch/fiscaal ondersteund door Loyens en Loeff. Verkoper werd technisch geadviseerd door Maarten van Gent C.S. en juridisch/notarieel door Bijkerkaarts en fiscaal door Dirkzwager.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?