Nuveen Real Estate haalt nog eens €45 miljoen op voor zesde Europese logistieke strategie

0

Nuveen Real Estate, een van ’s werelds grootste vermogensbeheerders, haalt nog eens €45 miljoen op voor zijn Europese logistieke platform. Hiermee wordt de aanhoudende populariteit van deze sector onder institutionele beleggers opnieuw bevestigd.

De zesde Europese logistieke strategie van de vermogensbeheerder heeft nu in totaal bijna € 350 miljoen opgehaald waarvan een derde van dit bruto fondsvolume (GAV) toegewezen is aan panden in Nederland, Duitsland, Italië, Spanje en Frankrijk.

Het laatste kapitaal komt van een aantal Duitse institutionele beleggers, van wie de meerderheid al eerder investeerde in het logistieke platform van Nuveen Real Estate.

Doelstelling van de strategie is een gediversifieerde logistieke portefeuille in de belangrijkste landen in Europa: Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Nederland. Het platform richt zich ook op een aantal andere Europese locaties voor modern logistiek vastgoed dat van hoge kwaliteit is en geschikt is voor alle logistieke toepassingen, en voor distributiecentra in de binnenstad (last mile).

Thorsten Kiel, Hoofd Europese Logistiek bij Nuveen Real Estate: “Uiteraard zijn wij zeer verheugd met deze extra kapitaaltoezeggingen voor onze nieuwste strategie voor logistiek vastgoed in Europa. De belangstelling van Europese beleggers in logistieke panden houdt aan, reden waarom we sterk blijven geloven in deze sector. De pandemie heeft de behoefte aan kwalitatief hoogstaand logistiek vastgoed in het hele continent verder aangezwengeld en daar profiteren beleggers van. We verwachten in heel Europa hevige concurrentie op het gebied van best-in-class logistiek vastgoed. Dit extra kapitaal en onze lange ervaring in het beheer van logistiek vastgoed brengt ons in de beste positie om hier nog mooie kansen te grijpen.”

Het Europese logistieke AUM van Nuveen bedraagt momenteel €3,7 miljard, inclusief aandelen en obligaties.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?