BAM verkoopt Duits bouwbedrijf BAM Deutschland aan Zech Group en Gustav Zech Foundation

0

Koninklijke BAM Groep nv heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van de aandelen van de Duitse werkmaatschappij BAM Deutschland (inclusief de dochterondernemingen BAM Immobilien-Dienstleistungen en BAM Sports) aan Zech Group SE en Gustav Zech Foundation. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten en zal naar verwachting in oktober worden afgerond. Partijen maken geen financiële details bekend over de transactie.

De desinvestering van BAM Deutschland zal BAM’s kapitaalratio ondersteunen door balansverkorting, en zal liquiditeiten en het gebruik van garanties ( bonding) verminderen. De transactie zal een beperkte invloed hebben op de winst-en-verliesrekening voor 2021 en de winstverwachting voor 2021 blijft ongewijzigd.

BAM Deutschland is gevestigd in Stuttgart en heeft een leidende positie in de Duitse utiliteitsbouwmarkt, alsook op het gebied van, facility management. De onderneming heeft een jaaromzet van circa € 500 miljoen met ongeveer 750 medewerkers en realiseert projecten, zoals ziekenhuizen, kantoren, universiteitsgebouwen, gevangenissen, appartementencomplexen en stadions. Tot de huidige projecten behoren een kantoorgebouw in Berlijn, een gevangenis in Willich-Anrath (Noordrijn-Westfalen), Westfield Hamburg-Überseequartier, (appartementen, winkels en kantoren), het universitair ziekenhuis UKSH in Kiel en Lübeck, en het BBBank Wildparksadion in Karlsruhe.

Ruud Joosten, CEO Koninklijke BAM Groep, zegt: ‘Met deze transactie zetten wij een grote stap voorwaarts in de uitvoering van onze strategie Building a sustainable tomorrow. BAM richt zich op groeimarkten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waar wij beschikken over schaalgrootte en concurrentievoordeel. In andere markten sturen wij onze activiteiten aan op waarde (‘ manage for value’) en mogelijk desinvestering. Met Zech Group en Gustav Zech Foundation als de nieuwe aandeelhouder, hebben wij een betrouwbare partner gevonden en de weg uitgezet voor een succesvolle toekomst van BAM Deutschland en de medewerkers.’

Olaf Demuth, lid van de raad van bestuur van Zech Group SE, licht toe: ‘De medewerkers van BAM Deutschland en hun gezamenlijke know-how, alsook de projecten, vormen een perfecte aanvulling op onze bestaande dienstenportefeuille. Wij zijn verheugd dat deze transactie ons de gelegenheid biedt om onze business unit Bouw verder uit te breiden met hoogwaardige competenties, Bovendien zetten we opnieuw een belangrijke stap om onze marktleidende bouwactiviteiten te versterken.’

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?