Nuveen Real Estate haalt nog eens $213,5 miljoen op voor zijn Asia Pacific Cities-strategie

0

Toezeggingen van vier Nederlandse en Zwitserse investeerders.

Nuveen Real Estate, een van ‘s werelds grootste vermogensbeheerders, heeft bij vier Nederlandse en Zwitserse beleggers nog eens $213,5 miljoen opgehaald voor zijn Asia Pacific Cities-strategie. De totale investering door twaalf beleggers in het platform staat hiermee op meer dan $900 miljoen. Het platform werd in november 2018 gelanceerd.

Deze meest recente toezegging benadrukt de aanhoudende belangstelling van Europese beleggers voor de open-ended strategie. De huidige opbouw bestaat uit 64% logistiek, 18% woningen en 18% kantoorpanden in vier bruisende Aziatische steden.

Recentelijk werd 183-185 Clarence Street in Sydney, het eerste kantoorpand van deze strategie, opgeleverd. Na een aanzienlijke restauratie en uitvoerige renovatie biedt dit gezichtsbepalende pand nu circa 7.900 m2 aan bedrijfsruimte verdeeld over 12 etages. Het ontwerp voldoet aan diverse duurzaamheidscriteria.

Louise Kavanagh, Managing Director Asia Pacific bij Nuveen Real Estate: “Het is goed om te zien dat beleggers geïnteresseerd zijn in deze flagship strategie, die sinds de lancering alleen maar is gegroeid en sterke prestaties heeft neergezet. Met de nieuwe toezeggingen is onze positie zodanig versterkt dat we op zoek kunnen gaan naar goed renderende panden die zorgen voor een stabiele inkomstenstroom, ook op de lange termijn, voor onze beleggers.

Gabi Stein, Managing Director, Senior Real Estate Specialist bij Nuveen Real Estate: “Europese beleggers raken niet uitgekeken op de Asia Pacific-markt en hun aanhoudende belangstelling voor onze flagship strategie onderstreept dat ook. De pandemie heeft voor enige tegenwind gezorgd, maar dat neemt niet weg dat beleggers zich blijven richten op de regio. Demografie en diversificatie zijn voor hen gunstige factoren. Wij verwachten dat de vraag naar kernstrategieën in Asia Pacific de komende jaren alleen maar verder toeneemt.”

Nuveen Real Estate’s meest recente outlook-rapport wijst op een aanhoudend sterke vraag van huurders naar moderne logistieke ruimte in Asia Pacific. Dit wordt aangejaagd door e-commerce en ook door de vraag naar koudeopslag voor levensmiddelen. In het rapport worden een aantal sterke kantorenmarkten in de regio belicht, waaronder Sydney, Singapore en Seoul. Deze steden zijn goed gepositioneerd voor groei op de lange termijn , al hebben ze vanwege de pandemie de nodige tegenwind te verduren gekregen.

De strategie kijkt nu weer naar kansen in de kantorensector.
“Het huidige beleggingsklimaat biedt aantrekkelijke instapmomenten in de uitgebreide en liquide kantorensector van een aantal gateway steden. Deze steden zijn na de pandemie snel opgeveerd en de markt wordt gestut door gunstige langetermijnfundamentals. De pandemie heeft gezorgd dat structurele trends in een stroomversnelling zijn geraakt en heeft de balansen van een aantal verzekeraars, vastgoedbedrijven en financiële instellingen en tech-gerelateerde sectoren opgekrikt. Hierdoor zijn hoogwaardige, uitstekend gelegen kantoren in markten zoals Singapore, Seoul en Sydney goed gepositioneerd voor een stevig herstel”, voegt Kavanagh toe.

Over de Asia Pacific Cities-strategie
De Asia Pacific Cities-strategie maakt deel uit van Nuveen Real Estate’s wereldwijde resilient serie, die wereldwijd voor $5 miljard aan vastgoed in meer dan 35 toonaangevende steden beheert. Deze steden hebben bewezen tegen een economisch stootje te kunnen.

De strategie belegt in hoogwaardig vastgoed in ‘future-proof’ steden die structurele trends op de lange termijn aankunnen, zoals demografische verschuivingen, binnenlandse migratie en technologie. Het doel van de strategie is om aantrekkelijke, risico-gewogen rendementen te leveren aan beleggers.

Als onderdeel van deze reeks beheert het bedrijf ook een Europese strategie, alsook vier sectorspecifieke strategieën in de Verenigde Staten, die allemaal zijn gebouwd op dezelfde, op steden gerichte aanpak.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?