Savills Investment Management koopt winkelcentrum Bos en Lommerplein

0

Savills Investment Management (SIM) heeft namens haar Savills IM European Food Retail Fund (EFRF) winkelcentrum Bos en Lommerplein in Amsterdam aangekocht van een fonds dat in het asset mangement werd bijgestaan door Propertize. De aankoopsom bedraagt € 51 miljoen.

Het winkelcentrum omvat circa 12.000 m² VVO en 534 parkeerplaatsen, en is gelegen aan het Gulden Winckelplatsoen, Bos en Lommerplein en de Leeuwendalersweg in Amsterdam. Het complex werd opgeleverd in 2004 en is recent gerenoveerd. Het inmiddels opgeleverde paviljoen van circa 100 m² op het plein maakt ook onderdeel uit van de aankoop.

Edgar Hertog, Co-Head of Country bij Savills Investment Management in Nederland, licht toe: “Dit winkelcentrum is gelegen op een prominente en centrale locatie in Bos en Lommer; het economische en sociale hart van Amsterdam West en is de eerste aquistitie in nederland voor ons EFRF fonds. Het centrum biedt bovendien een goede mix van sterke huurders zoals Q-Park, Albert Heijn, Vomar, Hema, Kruidvat en onder andere KFC. De stabiliteit en de langetermijn inkomstenstroom maken dit een zeer goede toevoeging aan het Savills IM European Food Retail Fund.”

Het fonds richt zich vooral op supermarkt portfeuilles en convenience wijk-winkelcentra met supermarkt huurders als belangrijkste gebruiker waarvan 70% van de huurinkomsten van dagelijkse boodschappen zullen komen.

Jordy Diepeveen, Head of Acquisition bij Savills in Nederland, vult aan: “Tegen de algemene trend van dalende investeringen in retail in, tonen beleggers vertrouwen in de food- en convenience-segmenten (voor de dagelijkse boodschappen), waarvan dit wijkwinkelcentrum een goed voorbeeld is. Traditioneel nam dit marktsegment 5-6% van de totale Europese retailinvesteringen voor zijn rekening, maar dit jaar steeg het aandeel naar 23%. Retail met een sterke ‘food’ basis, van institutionele kwaliteit en vooral van deze omvang, is moeilijk te vinden en aan te kopen in Amsterdam. We zijn dan ook zeer verheugd dat we dit object hebben kunnen aankopen voor onze opdrachtgever SIM.”

SIM werd tijdens de aankoop geadviseerd door Savills (commercieel), McDevitt (underwriting), Drees & Sommer (technisch), CMS (juridisch) en KPMG (fiscaal). Bij het asset management en de verkoop werd verkoper bijgestaan door Hudson Advisors Netherlands en Propertize in samenwerking met BNP Paribas Real Estate, City Real Estate, Loyens & Loeff en CVO Group.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?