Anne Wilbers volgt Marien de Langen op als voorzitter bij Stadgenoot

0

Woningcorporatie Stadgenoot maakt bekend dat bestuurder Marien de Langen zijn vertrek heeft aangekondigd. Marien zal de organisatie op 1 februari 2022, na een periode van tien jaar, verlaten. De Raad van Commissarissen heeft Anne Wilbers per 1 januari 2022 benoemd tot voorzitter van het Bestuur.

Anne Wilbers is sinds 1 februari 2021 bestuurder bij Stadgenoot. De Raad van Commissarissen is ervan overtuigd dat daarmee de continuïteit in het bestuur van Stadgenoot goed is gewaarborgd. Inmiddels is gestart met de werving van een nieuwe tweede bestuurder. Uiteraard wordt er in 2022 op gepaste wijze afscheid genomen van Marien de Langen.

Ingrid Hissink, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Anne is een zeer ervaren en capabele bestuursvoorzitter. We hebben haar leren kennen als een gedreven, verbindende en vernieuwende bestuurder in de stad waar ze al lange tijd woont, en die ze zo goed kent. We zijn Marien dankbaar voor de afgelopen tien jaar. Hij heeft zich sterk ingezet voor een toegankelijke stad, ook bereikbaar voor starters en lagere inkomens. Hij heeft zijn uiterste best gedaan de sociale woningvoorraad in stand te houden en waar mogelijk te verhogen.”

Marien de Langen: “Na een prachtige periode bij Stadgenoot en in Amsterdam is dit voor mij, in deze fase van mijn carrière, een goed moment om het stokje over te dragen. Na mijn afscheid zal ik actief blijven in de volkshuisvesting, en wil me daarnaast gaan richten op andere, ook meer persoonlijke zaken.”

Anne Wilbers: “Ik vind het fijn om weer in Amsterdam te werken. Ik heb het afgelopen half jaar als bestuurder van Stadgenoot ervaren hoe uitdagend en complex de opgave voor Stadgenoot is met onze ambitie en te beperkte middelen. Dat vraagt om creativiteit en samenwerking in de stad waar ik als bestuursvoorzitter graag voor sta én ga.”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?