Altera Vastgoed verkoopt woningen in Deurne, Eerbeek, Groesbeek en Malden

0

Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) heeft een portefeuille bestaande uit vier complexen met 151 woningen verkocht aan Daelmans Vastgoed. Het betreft de woningportefeuille Balthasar met vier complexen in Deurne, Eerbeek, Groesbeek en Malden. Alle complexen zijn onaangebroken. Capital Value begeleidde Altera bij de verkoop. Het juridische proces was in handen van notariskantoor Dentons.

Erwin Wessels, CIO Altera: “De woningportefeuille van Altera maakt een duurzame groei door gericht op de wensen van al onze stakeholders. Met de verkoop van de portefeuille geven we invulling aan onze regionale strategie en aan een verdere verjonging van de portefeuille. Dit wordt niet alleen door verkoop, maar ook door aankopen gerealiseerd. De meest recente acquisities in Amsterdam, Tilburg en Den Haag zijn daar een voorbeeld van”.

Jeroen Gorissen, Portefeuillemanager Daelmans Vastgoed: “Fijn om deze eerste onaangebroken woningportefeuille van 2021 te kunnen verwerven. De portefeuille bestaat uit eengezinswoningen in het middenhuursegment en is mede aangekocht vanwege de goede kwaliteit en de ‘groene’ energielabels. Zo beschikt 80 % van de woningen over zonnepanelen. De woningen zijn een mooie aanvulling op het betaalbare product in onze portefeuille.

Jens van Hasenbroek, vastgoedadviseur Capital Value: “Het aanbod van bestaande woningen in de huidige markt is momenteel beperkt terwijl er veel kapitaal beschikbaar is voor investeringen. Ondanks de verhoging van de overdrachtsbelasting zien wij dat er nog steeds veel vraag is naar bestaande portefeuilles en dat er marktconforme biedingen worden uitgebracht.’

Bron.

Share.

Comments are closed.