Pensioenfondsen zorgen via Syntrus Achmea voor nog eens 147 middenhuur woningen in Amsterdam

0

Twee Nederlandse pensioenfondsen, waaronder BPL Pensioen, voegen via Syntrus Achmea Real Estate & Finance nog eens 147 middensegment huurwoningen toe in Amsterdam. De investering in deze woningen vloeit voort uit eerder gemaakte afspraken met de gemeente over een gezamenlijke aanpak van het postcodegebied 1012 (‘De Wallen’) in het centrum van de stad.

De 147 energiezuinige appartementen worden gebouwd op kavel B van het gebiedsontwikkelingsproject Podium Lelylaan in Amsterdam Nieuw-West, net buiten de ring, tussen de Cornelis Lelylaan, Delflandlaan, Schipluidenlaan en Willem Frogerstraat. De 2-, 3- en 4-kamer woningen variëren in grootte tussen de 45 en 83 m² (gemiddeld 60 m²) en zijn daarmee geschikt voor meerdere typen huishoudens. De woningen kijken uit op een gezamenlijke binnentuin en voor de huurders is onder het gebouw een ruime fietsenstalling beschikbaar. In de plint aan de westzijde komt daarnaast een commerciële ruimte van 550 m².

“Ook deze nieuwe appartementen sluiten aan bij de enorme vraag naar betaalbare huisvesting in Amsterdam”, zegt Mark Rosenberg, bestuurslid van BPL Pensioen. “De acquisitie past bovendien in ons streven om zoveel mogelijk energiezuinige woningen aan te kopen. Wij verwachten dat deze belegging ook voor onze deelnemers een duurzaam rendement oplevert.”

Leefbaarheid in binnenstad verbeteren
Vijf jaar geleden namen de gemeente Amsterdam, woningcorporatie Stadgenoot en Syntrus Achmea (in opdracht van de twee pensioenfondsen) het initiatief om samen langjarig te investeren in het hart van de Amsterdamse binnenstad. Daarvoor werd het publiek-private bedrijf 1012Inc (nu Stadsgoed NV) opgericht waarvan de pensioenfondsen aandeelhouder werden. Doel van de samenwerking is de leefbaarheid in het gebied te vergroten door strategisch vastgoed aan te kopen, te restaureren en/of te herontwikkelen en langdurig te beheren.

Als onderdeel van de overeenkomst kreeg Syntrus Achmea het recht om op enkele locaties in de stad woningen te ontwikkelen. Na de acquisities van 163 woningen in Noord, 262 woningen in Zuidoost en 289 woningen in Oost, is Podium Lelylaan kavel B de vierde en laatste locatie.

“In totaal voegen we op deze manier namens onze klanten 861 betaalbare woningen toe in de stad”, zegt Anjelica Cicilia, Acquisition & Development director bij Syntrus Achmea. “Daarmee geven we heel concreet invulling aan onze ambitie om als Stadspartner samen met andere partijen steden, zoals Amsterdam, duurzamer en inclusiever te maken.”

M.J. de Nijs Project I B.V. is verantwoordelijk voor de verwerving van het erfpachtrecht en de planuitwerking inclusief de vergunningen. De realisatie van de appartementen in Podium Lelylaan kavel B, op basis van een ontwerp van LEVS architecten, wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. De oplevering staat gepland in de zomer van 2024. De verhuur van de woningen start naar verwachting begin 2024.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?