VDG Real Estate bij verkoopt Warehouse Schiphol I aan Savills IM

0

VDG Real Estate verkoopt VDG Warehouse Schiphol I, met een totale oppervlakte van 23.695 m², aan Savills Investment Management. De koopsom bedroeg €47 miljoen. Fast Forward Freight huurt 13.600 m² langjarig van deze duurzame ontwikkeling op Schiphol Trade Park.

Marcel Fleminks, Co-head Netherlands bij Savills Investment Management: “Deze acquisitie vormt een fraaie aanvulling op de snelgroeiende logistieke portefeuille van Savills Investment Management in Nederland. De multimodale bereikbaarheid én het uiterst duurzame karakter van VDG Warehouse Schiphol I past perfect bij onze investeringspolicy om duurzame waarde te creëren voor onze stakeholders.

Erik van Dijk, directeur VDG Real Estate: “Een uiterst duurzaam en natuur inclusief warehouse met deze unieke multimodale bereikbaarheid nabij Schiphol is uitzonderlijk. Een prachtig project waarbij we, samen met bouwer Unibouw, antwoord geven op de verdozingdiscussie en ons duurzame visitekaartje afgeven. Dat Savills Investment Management zich heeft aangediend als koper benadrukt dan ook de interesse in de nieuwe generatie logistiek vastgoed zoals VDG Warehouse Schiphol I.”

Fast Forward Freight, het bedrijf dat wereldwijd logistieke oplossingen biedt over zee, weg en door de lucht huurt ruim 13.600 m². De overige 9.600 m² is nog beschikbaar voor verhuur. Naast VDG Warehouse Schiphol I ontwikkelt VDG Real Estate ook VDG Warehouse Schiphol II. Deze naastgelegen ontwikkeling omvat 10.000 m² waarvan nog 2.900 m² beschikbaar is voor verhuur.

Het bebouwingspercentage van de kavel is hoog, de verkeersstromen zijn gescheiden en het parkeerdek is op de eerste verdieping te vinden. Een aantal uitdagingen waardoor er creatief met ruimte moest worden omgegaan. Unibouw is in september gestart met de bouw van het natuur inclusieve VDG Warehouse Schiphol I en heeft het pand binnen tien maanden opgeleverd.

1530 Real Estate trad op als adviseur van VDG Real Estate en CMS stond VDG Real Estate juridisch bij. Savills IM werd begeleid door Dentons.

Ecologie en duurzaamheid
VDG Warehouse Schiphol is een groen, modern warehouse van ruim 23.000 m² dat als entreegebouw een ware blikvanger voor Schiphol Trade Park is. Het gebouw is ontworpen met de achterliggende gedachte om ruimte voor ecologie te creëren in plaats van weg te nemen.

Naast de multimodale bereikbaarheid zijn de ecologische en duurzaamheidsprestaties van VDG Warehouse Schiphol noemenswaardig. Met onder andere groene daken in verschillende hoogtes, groene gevels en speciale aandacht voor de watercyclus worden verschillende biotopen mogelijk. VDG Warehouse Schiphol zal daarnaast beschikken over een BREEAM-NL certificering ‘Excellent’ en scoort daarmee op het gebied van duurzaamheid hoger dan de wettelijke normen. Zo is het bedrijfspand onder meer uitgerust met LED-verlichting, warmtepompen, automatische zonwering en zonnepanelen.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?