Heijmans: Operationeel uitstekend halfjaar

0

Kernpunten:

o Omzet hoger dan vorig jaar dankzij Infra en Vastgoed
o Stijgende winstmarge in alle sectoren, prima projectresultaten
o Vastgoed & Woningbouw profiteren van huidige woningmarkt
o Cashpositie heeft zich positief ontwikkeld, H1 net cash € 44 miljoen
o Voorzichtigheidshalve voorziening van € 34 miljoen getroffen na tegenvallend vonnis Wintrack II, hoger beroep in voorbereiding
o Gavin van Boekel start 1 september 2021 als nieuwe CFO

Ton Hillen, CEO Heijmans:
“Heijmans heeft operationeel een uitstekend eerste halfjaar achter de rug. Ik ben er trots op dat alle sectoren een vergelijkbaar of beter resultaat tonen dan vorig jaar. Het verdienvermogen van Heijmans heeft zich de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld en is nu op een robuust niveau bij een evenwichtig risicoprofiel. Focus op de verhouding tussen risico-acceptatie en verdienvermogen blijft onverminderd onze topprioriteit.

Juist vanwege de uitstekende prestaties in operationele zin en onze sterke focus op risicomanagement, ben ik extra teleurgesteld over de uitspraak in het Wintrack II-dossier en het oordeel van de arbiters tot zover. Het vonnis van mei jl. maakt dat wij een hoger beroep voorbereiden en besloten hebben om een voorziening van € 34 miljoen te treffen.

Wat betreft de vooruitzichten van de markt als geheel, blijf ik positief. Weliswaar zijn er deelsegmenten waar de impact van stikstof en Covid-19 wordt gevoeld, echter zie ik tegelijkertijd een sterke groeipotentie op het gebied van onder meer de woningmarkt en de energietransitie. Op portfolio-niveau staan wij uitstekend gesteld om te kunnen inspelen op de dynamiek in de markt en blijven we alert op het benutten van deze kansen.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?