Oaktree koopt High Tech Campus Eindhoven

0

De High Tech Campus in Eindhoven (HTCE) is door Marcel Boekhoorn verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Oaktree Capital Management. De afronding van de transactie vindt rond september/oktober plaats.

HTCE biedt onderdak aan 235 hightechbedrijven en 12.000 internationale onderzoekers, ontwikkelaars en zakenmensen. Het is een levendig ecosysteem en een wereldwijde hotspot op het gebied van Health & Vitality, Sustainability, Applied Intelligence, Smart Environments & Connectivity en Software & Platforms. Bekende bedrijven als Philips, NXP en Intel ontwikkelen hier hun nieuwe producten. Er zijn 40 gebouwen op de campus te vinden met in totaal 275.000 vierkante meter aan vastgoed.

Oaktree is een wereldwijde investeringsmaatschappij die gespecialiseerd is in alternatieve beleggingen, met een beheerd vermogen van $156 miljard. Het bedrijf heeft meer dan 1.000 medewerkers en kantoren in 19 steden wereldwijd.

“We zijn blij om te investeren in HTCE, een van de beste wetenschaps- en technologieparken in Europa. We zetten ons in om het park uit te breiden, een deel van de bestaande gebouwen te moderniseren en het hightech-ecosysteem verder te ontwikkelen. We zijn blij om lid te worden van de Brainport-community”, zegt Hermann Dambach, algemeen directeur van Oaktree.

Colliers adviseerde Oaktree bij deze transactie.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?