Aben B.V. koopt watergebonden kavel in Katwijk

0

Aben B.V. heeft een kavel aan de Korte Ojien 3 in Katwijk gekocht van Albas B.V. De watergebonden kavel is 74.620 m² groot.

Aben B.V., opgericht in 1960, is van oorsprong een veehouderij onderneming gevestigd te Wanroij, maar sinds 2003 zijn zij ook gespecialiseerd in de productie van duurzame energie en op en overslag activiteiten. Aben is voornemens om op deze locatie de op- en overslag activiteiten verder te gaan uitbouwen en het gaan produceren van Bio LNG uit plantaardige rest stromen.

Albas B.V. heeft in september 1999 de Vrije Markt Cuijk gekocht en de daarbij behorende grond. 21 succesvolle jaren volgden waarop de overdekte braderie iedere zaterdag open was voor publiek. Met een verkoopoppervlakte van 22.000 m² en een groot horecaplein was dit een geliefd uitje voor bezoekers uit binnen- en buitenland. Het aanbod bestond voornamelijk uit antiek en brocant dat door vele vaste standhouders te koop werd Aangeboden. Na een grote brand in 2016 heeft de markt in oktober 2017 een doorstart gemaakt met een beperkte omvang.

De verkoper is in deze transactie geadviseerd door internationaal adviseur Cushman & Wakefield en juridisch geadviseerd door Dirkzwager Legal and Tax Nijmegen. De koper werd juridisch bijgestaan door Kersten & Wilhelm Notarissen.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?