Maastrichtse winkelcentrum Mosae Forum in handen van vastgoedbeheerder CORUM

0

CORUM Investments heeft op 30 juli jl. opnieuw zijn Nederlandse vastgoedportefeuille van vastgoedfonds CORUM Origin uitgebreid met de acquisitie van winkelcentrum Mosae Forum in het centrum van Maastricht.

Met de aankoop van het winkelcentrum heeft CORUM nu 29 panden in Nederland in beheer. Onlangs verkondigde de vastgoedbeheerder nog dat zijn vastgoedfonds CORUM Origin twee van zijn assets in Leiden had verkocht voor maar liefst 41 miljoen euro, waarvan de gerealiseerde winst van 12 miljoen euro volledig aan de aandeelhouders van het vastgoedfonds zal worden uitgekeerd.

De transactie van de aankoop in Maastricht bedroeg 60,8 miljoen euro en zal een rendement van 6,87% opleveren, met een resterende huurtermijn van 5,7 jaar. Het winkelcomplex is opgeleverd in 2006 en bevat 18 units verhuurd aan bekende retailers, waaronder H&M, The Sting en Esprit, supermarkt Jumbo en Home & Livingwinkel Casa. Ondanks Covid-19 is het volledig verhuurd en zijn afspraken gemaakt voor een duurzame, lange termijn bezetting.

Mosae Forum bedient zowel de Nederlandse als Belgische consument. Ook voor onze zuiderburen is het winkelcentrum namelijk goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Bovendien staat de realisatie van een directe tramverbinding tussen het Maastrichtse winkelcentrum en Hasselt (België) gepland, deze zal waarschijnlijk in 2024 gereed zijn.

De in de loop van het kwartaal door CORUM Origin gedane investeringen en verkopen zijn geen garantie voor de toekomst.

Over CORUM
CORUM Origin wordt beheerd door CORUM Asset Management, een naamloze vennootschap en dochteronderneming van de CORUM Groep; een groep waarvan het kapitaal uitsluitend in handen is van haar bestuurders en managers en die gespecialiseerd is in vastgoedbeleggingen en bedrijfsleningen voor particuliere en institutionele klanten. Zij beheert voor bijna 4 miljard euro aan beleggingen voor meer dan 60.000 aandeelhouders.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?