ASI-fonds voor Europese woningen bereikt mijlpaal van € 1 miljard aan toegezegd vermogen

0

Het Pan-European Residential Property Fund (ASPER, ‘het Fonds’) van Aberdeen Standard Investments (ASI) heeft een toegezegd vermogen van € 1 miljard bereikt.

Het Fonds haalde deze belangrijke mijlpaal slechts drie jaar na zijn lancering in maart 2018. Na het aantrekken van omvangrijke toezeggingen van internationale beleggers heeft het Fonds meer dan veertig moderne en duurzame woningen verworven in negen landen in West-Europa. De aankopen binnen het Fonds vertegenwoordigen bijna 5.000 woonappartementen. Na voltooiing van de bestaande projecten die in ontwikkeling zijn, zal de waarde van de portefeuille bijna € 1,6 miljard bedragen.

ASPER is een open-end kernfonds voor institutionele beleggers. Het streeft naar inkomsten- en vermogensgroei door te beleggen in grote, kwalitatief hoogwaardige, duurzaam gebouwde woonblokken op ‘triple A’-locaties (met toegankelijkheid, comfort en betaalbaarheid voor de gebruiker). ASPER streeft naar een absoluut rendement op de lange termijn en volgt een ESG-strategie, met investeringen in nieuwe en moderne woningen. Het Fonds beoogt sterke, defensieve rendementen uit de West-Europese woningsector en beperkt de risico’s door te diversifiëren over verschillende landen.

Marc Pamin, fondsbeheerder van het Aberdeen Standard Pan-European Residential Property Fund: “We zijn verheugd dat we deze mijlpaal slechts drie jaar na de lancering van het fonds hebben bereikt. De kwaliteit van de portefeuille en de zekere pijplijn aan nieuwe ontwikkelprojecten bieden beleggers reële diversificatiemogelijkheden en we willen hier in de toekomst graag op voortbouwen. De vraag naar residentieel vastgoed in de grote Europese steden neemt exponentieel toe. De sector gaat de uitdaging aan om een nieuw soort post-pandemische woonruimte te ontwikkelen om aan de veranderende behoeften van een groeiende bevolking te voldoen. Wij geloven dat dit grote kansen biedt voor beleggers.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?