DWS benoemt Aleksandra Njagulj tot Global Head ESG Real Estate

0

Vermogensbeheerder DWS heeft Aleksandra (Sasha) Njagulj benoemd tot Global Head ESG Real Estate. Njagulj’s functie ondersteunt de doelstelling om de ESG-integratie in wereldwijde vastgoedportefeuilles te verbeteren.

Njagulj is architect van opleiding en heeft veel ervaring op het gebied van het verduurzamen van gebouwen en hun omgeving. In haar vorige functie bij CBRE Global Investors was zij Global Head of ESG. Daarvoor werkte zij bij het bouw- en telecombedrijf Bouygues.

De afgelopen jaren ontving Njagulj meerdere awards. Zo kreeg zij de ‘edie 2020 Sustainability Leaders Award’ in de categorie ‘Investor of the Year’ voor een ESG-programma dat ze voor CBRE ontwikkelde en uitvoerde, en de ‘2020 GRESB/BREEAM Individual Leadership Award’. Dit jaar won Njagulj de ‘Future Proof Real Estate Woman Award’.

Ze behaalde een masterdiploma in architectuurontwerp aan de Universiteit van Belgrado; een Sustainability Leadership masterdiploma aan de Universiteit van Cambridge; ze is BRE Academy Fellow en zetelt in het INREV ESG Committee en de ULI Sustainability Council.

Clemens Schaefer, Head of Real Estate APAC & EMEA: “We zijn zeer verheugd dat Sasha onze ESG-activiteiten gaat leiden. Met de benoeming van Aleksandra kunnen we een belangrijke nieuwe stap zetten in het realiseren van onze duurzaamheidsdoelstellingen. In het verlengde daarvan zal zij de bestaande ESG-strategie voor vastgoed verder uitwerken met als doel om wereldwijd best practices te realiseren voor al onze vastgoedbeleggingen en -portefeuilles.”

Het vastgoedplatform van DWS beheert momenteel voor 16,6 miljard euro aan vastgoedbeleggingen met duurzaamheidscertificeringen als LEED, BREEAM, Energy Star, of gelijkwaardig. Daarnaast hebben 15 vastgoedfondsen met een gezamenlijke waarde van 36 miljard euro een Green Star gekregen in de GRESB-methodiek.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?