Marieta Peek-Marlet per november nieuwe directeur-bestuurder Woningstichting Barneveld

0

Vanaf 1 november 2021 is Marieta Peek-Marlet de nieuwe directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld. Zij volgt John van Maastricht op. Hij nam als plaatsvervangend bestuurder, samen met het managementteam, sinds half februari tijdelijk de rol van Ronald Camstra over.

Woningstichting Barneveld trekt met Marieta een ervaren bestuurder aan.

Johan Borren, voorzitter van de Raad van Commissarissen: ‘Marieta is een generalist met ervaring gericht op strategisch leiderschap in non-profit organisaties. Haar visie op de volkshuisvesting en haar brede bestuurlijke ervaring binnen de sector, ook in samenwerkingstrajecten met stakeholders op diverse niveaus en binnen de Veluwe, geeft mij alle vertrouwen in haar aantreden. Ik ben erg blij met deze benoeming voor Woningstichting Barneveld.’

Marieta (48) startte haar veelzijdige loopbaan in de commerciële sector, onder andere als resource manager en HRM-adviseur bij een ICT-bedrijf en een grote verzekeraar. De laatste 17 jaar akte zij ruime ervaring op in de volkshuisvesting. Zij begon als manager Woonservice bij Woonbedrijf Ieder1, een woningcorporatie met zo’n 14.000 woningen in Deventer en Zutphen. Vervolgens ging ze aan de slag bij Provides in IJsselstein als manager Wonen en Strategie. En de laatste 6,5 jaar is zij directeur-bestuurder bij Woningstichting Putten. Onder haar leiding ontwikkelde deze organisatie zich verder tot een klantgerichte, wendbare netwerkorganisatie met focus op samenwerking met stakeholders en duurzame inzet van medewerkers.

Marieta: ‘Met mijn ervaring op het gebied van organisatieontwikkeling bij zowel grote als kleinere organisaties, zet ik mij bewust in voor vernieuwing en professionalisering zonder gejaagdheid. Vanuit verbinding en betrokkenheid bijdragen aan de volkshuisvestelijke doelstellingen in de gemeente Barneveld, daar zet ik mij samen met alle medewerkers graag voor in straks bij Woningstichting Barneveld.’

Marieta is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Woudenberg.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?