Timpaan en Padua onderzoeken woningbouwontwikkeling rond Heilig Hart van Jezuskerk te De Zilk

0

Onlangs is de intentieovereenkomst getekend tussen projectontwikkelaar Timpaan en woningstichting Sint Antonius van Padua voor een woningbouwontwikkeling rondom de Heilig Hart van Jezuskerk te De Zilk. Namens Timpaan tekende directeur Ingeborg de Jong, namens Padua directeur Merlien Welzijn. De partijen onderzoeken in de komende periode hoeveel woningen en welke woningtypen er mogelijk op de locatie kunnen worden ontwikkeld. Zij gaan nu uit van zowel koop- als huurwoningen voor verschillende doelgroepen.

De start van het project zou bestaan uit de aankoop van de omliggende grond bij de kerk. De gemeente Noordwijk heeft aangegeven het initiatief te ondersteunen. KVDK architecten heeft de opdracht gekregen een eerste verkenning te ontwerpen voor hoe het gebied eruit kan komen te zien.

Merlien Welzijn: “Padua heeft na de BAVO nog geen zekere locaties voor woningbouw. Deze verkenning is voor ons heel belangrijk, want de wachtlijsten voor sociale woningbouw zijn nog steeds te lang. Vanwege het goede gevoel met alle betrokken partijen zien we de verkenning met vertrouwen tegemoet.”

Ingeborg de Jong: “Timpaan is dertig jaar geleden ontstaan vanuit een woningcorporatie. Als stichting omarmen we ons DNA als maatschappelijk betrokken organisatie. Onze winst gaat niet naar aandeelhouders maar is een middel om te investeren in betaalbare woningbouw. Daar is deze verkenning een mooi voorbeeld van, die hopelijk gaat leiden tot een mooie ontwikkeling!”

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?