BMO Real Estate Partners richt zich met nieuw vastgoedfonds op woningen in grote Europese steden

0

BMO Real Estate Partners (BMO REP), de pan-Europese vastgoedbeleggings- en vermogensbeheertak van BMO Global Asset Management, heeft de eerste financieringstoezeggingen binnen voor het nieuwe BMO Residential Europe Fund. Het fonds heeft een beoogde omvang van €800 miljoen.

Het fonds valt onder artikel 8 van de nieuwe SFDR-regelgeving van de EU en biedt internationale institutionele klanten toegang tot een portefeuille met woningen in het hogere, het betaalbare en middensegment van de markt, zoals senioren- en goed toegankelijke huisvesting in grootstedelijke gebieden. Het fonds kiest voor actieve bevordering en verschaffing van duurzame huurwoningen, met aandacht voor CO2-emissie en hun rol in de gemeenschap. Het streeft naar een dividendrendement tot 4%.

Alexander Ernst, die eerder dit jaar in dienst trad als directeur fondsbeheer bij BMO REP in Duitsland, zal het nieuwe fonds beheren en het talent benutten dat internationaal binnen BMO REP aanwezig is, om te beleggen in vastgoedportefeuilles in strategisch belangrijke steden in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Italië en Spanje. Het nieuwe fonds wordt ook afgestemd op de ESG- en impactbeleggingsdoelstellingen van BMO REP.

Iris Schöberl, Managing Director en Head of Institutional Clients bij BMO REP Duitsland: “In grote steden en metropolen is sprake van een groei van het aantal inwoners. Dit gaat gepaard met een stijgende vraag naar betaalbare, duurzame huisvesting. Met behulp van onze specifieke kennis zijn wij in staat een vastgoedportefeuille samen te stellen die zowel stabiele rendementen voor onze klanten oplevert als aan de ESG-normen voldoet.”

Luxemburg Investment Solutions S.A. zal optreden als de vermogensbeheerder.

Share.

Comments are closed.