Staedion, Borghese en COD starten realisatie ‘Elara’

0

140 SOCIALE HUURWONINGEN OP HET MAANPLEIN DEN HAAG.

140 sociale huurwoningen, 121 parkeerplaatsen en 385 m² VVO commerciële ruimte. Dat is appartementencomplex ‘Elara’; een ontwikkeling van Borghese Real Estate en COD, Staedion neemt de woningen en commerciële plint in exploitatie.

Smaakvolle transformatie van bedrijventerrein
Elara wordt ontwikkeld op Het Maanplein; de nieuwe, dynamische stadswijk in de Binckhorst. Deze bruisende locatie ontwikkelt zich de laatste jaren van bedrijventerrein tot een volledig nieuwe hotspot vol inspirerende kantoren, stijlvolle woningen en goede voorzieningen in een fraai aangelegd landschap.

Entree!
Het woongebouw van Elara wordt gerealiseerd op de hoek van de Maanweg en de Regulusweg en vormt daarmee de entree van de Binckhorst. De woningen bestaan uit ruime driekamerappartementen met een buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. Ook is er in de plint volop ruimte (circa 135 m²) voor commerciële voorzieningen en wordt er een openbare parkeergarage gerealiseerd met 121 parkeerplaatsen.

Wethouder Anne Mulder (Stadsontwikkeling): “De komende jaren ontwikkelen we de Binckhorst naar een gemengd woonwerk gebied. Een gebied waar het prettig wonen en werken is, met veel groen en voorzieningen. Met de bouw van de sociale huurwoningen in Elara wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de transformatie van de Binckhorst en het aanbod van betaalbare woningen in Den Haag.’’

Bestuursvoorzitter Staedion Gijsbert van Herk is enthousiast: “Deze 140 woningen zijn -samen met onze nieuwbouw aan de Pegasusstraat- de eerste sociale huurwoningen van een woningcorporatie in de Binckhorst. Met de woningen aan het Maanplein voorzien we in de vraag naar ruime betaalbare woningen (67 m2) waar veel behoefte aan is. Met de 300 sociale huurwoningen aan de Pegasusstraat erbij leveren we in totaal 440 betaalbare huurwoningen in deze wijk. We hopen nog veel meer sociale huurwoningen te mogen bouwen in de Binckhorst.”

Inbo tekent voor het ontwerp, Pleijsier Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie. Staedion is afnemer van de woningen en de commerciële ruimte.

Maanplein
Borghese Real Estate en COD transformeren het 80.000 m2 grote kantorencomplex op het Maanplein tot een dynamisch en aantrekkelijk woon-werkgebied met circa 600 woningen en 50.000 m2 vernieuwende kantoorconcepten, horeca en voorzieningen. Inmiddels is ruim 40.000m2 kantoor getransformeerd naar 266 woningen, commerciële ruimte en kantoren. Naast de ontwikkeling van Elara wordt Q3 2021 een woontoren met 183 vrije sector huurappartementen in aanbouw genomen waarna de gehele gebiedsontwikkeling is ontwikkeld.

Over Staedion
Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuurt Staedion ruim 37.000 woningen en 6.500 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag. Staedion biedt betaalbare woningen voor mensen met een kwetsbare positie op de woningmarkt. Speerpunt daarbij is veilig en goed wonen. Onze missie is een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners. Dat kunnen we niet alleen. Het werken aan een fijne woonomgeving doen we samen met de bewoners en onze (maatschappelijke) partners.

Over Borghese Real Estate
Borghese Real Estate realiseert een verscheidenheid aan vastgoed in Nederland. Zij treedt op als business partner voor het ontwikkelen van kantoren, hotels, woningen of gebouwen voor groot- en detailhandel. Haar signatuur is toekomstbestendigheid: gebouwen realiseren die er later ook nog toe doen. Ze ontwikkelt en bouwt voor de lange termijn. Andere projecten van Borghese zijn High Park met 479 woningen in Arnhem, Bethelpark met 351 woningen in Delft en landgoed Voorlei in Leidschendam-Voorburg.

Over COD
COD is een creatieve vastgoedontwikkelaar die zich richt op zowel nieuwbouw als herontwikkeling van hotels, kantoren en woningen. COD heeft diverse in het oog springende projecten opgeleverd en in ontwikkeling. Andere projecten van COD zijn De Werf met 950 woningen in Amsterdam en het Nhow Amsterdam RAI Hotel met 650 kamers.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?