Overeenkomst Vidomes en Heembouw voor realisatie 67 appartementen Palenstein

0

Woningcorporatie Vidomes heeft met Heembouw op 23 juli 2021 een overeenkomst gesloten voor de realisatie van 67 sociale huurappartementen in de woonwijk Palenstein in Zoetermeer. Het energiezuinige appartementencomplex maakt onderdeel uit van een grootschalige wijkvernieuwing en is naar ontwerp van Steenhuis Bukman Architecten.

In de woonwijk Palenstein staan veel flats uit de jaren 60 die gesloopt worden en plaats gaan maken voor meer gevarieerd woningaanbod. Het vernieuwen en verduurzamen van de wijk in combinatie met toevoegen van meer water en groen zal de leefbaarheid in de gehele wijk verbeteren.

De 67 twee- en driekamerappartementen voor Vidomes worden rollatortoegankelijk en liggen nabij het nieuwe winkelcentrum. De verwachting is dat er in het najaar van 2021 gestart kan worden met de realisatie.

Naast de 67 nieuwe appartementen, komen er op een naastgelegen kavel 53 koopwoningen onder de naam De Singelbuurt. De grond heeft Heembouw aangekocht en samen met Heembouw Architecten wordt het plan verder uitgewerkt. Naast dat deze woningen natuur inclusief ontworpen worden, zullen er ook 3 houten woningen worden gerealiseerd in CLT (crossed laminated timber). Houten woningen zijn duurzaam, demontabel en dus deels circulair.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?