BAM verwerft opdracht voor omvangrijk appartementen- en hotelcomplex in Dublin

0

BAM Ireland heeft opdracht verworven voor het omvangrijke Newmarket Square-project in Dublin. Het project omvat een hotel met 151 kamers en 413 appartementen met een totale vloeroppervlakte van 29.570 m² op het terrein van het voormalige IDA Ireland Small Business Centre. in het hart van de historische wijk Liberties van het stadscentrum. De projectsom bedraagt meer dan € 100 miljoen.

Het project Newmarket Square komt tegemoet aan de vraag naar huisvesting in de groeiende particuliere huursector van Dublin, met een mix van studio’s en één-, twee- en driekamer appartementen. Aangrenzend verrijst een Premier Inn-hotel met 151 kamers en diverse horecafaciliteiten.

Tot het project behoren tevens diverse hoogwaardige voorzieningen, waaronder een fitnessruimte, een lounge-café, een bioscoop, multifunctionele zalen en winkelruimten op straatniveau, evenals ruime fietsstalling- en autoparkeerplaatsen in de kelderverdieping.

Sinds 2015 wordt de wijk rond Newmarket in Dublin in hoog tempo herontwikkeld, waarbij de voormalige industriële en leegstaande locaties plaats maken voor nieuwe commerciële ruimten, woningen, studentenhuisvesting, hotels en toeristische attracties, waaronder de populaire Dublin Liberties-distilleerderij. De locatie in het stadscentrum ligt ook op loopafstand van het Guinness Storehouse en de twee kathedralen Saint Patrick’s en Christ Church.

De werkzaamheden aan Newmarket Square zijn net begonnen en het project moet in 2023 worden voltooid.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?