The Instant Group en MYSS bundelen krachten op de Nederlandse markt

0

“Een nieuwe, flexibele kijk op de traditionele vastgoedmarkt”

Internationaal expert op het gebied van werkplek- en kantooroplossingen The Instant Group en MYSS, adviesbureau op het gebied van vastgoed- en facilitymanagement, kondigen vandaag een partnership aan. De bedrijven bundelen de krachten om eindgebruikers strategisch te adviseren over de aanschaf en het gebruik van hun vastgoedportefeuille en kantoorruimte. Zij kiezen voor een aanpak waarbij transparantie en het vermijden van belangenverstrengeling voorop staan. “Wij zijn niet bezig met kantoorgebouwen vullen, maar zoeken voor elke organisatie de beste werkplekoplossing – vast of flexibel.”

The Instant Group managet zo’n zes miljoen vierkante meter werkruimte voor een scala aan bedrijven – van midkap – tot Fortune 500 partijen – waaronder GSK, AMEX en M&G. De onderneming huurt namens de klant rechtstreeks van een verhuurder en gaat verplichtingen aan over onder meer het operationeel beheer van werkruimtes. Zo neemt The Instant Group de financiële verantwoordelijkheid voor kapitaalinvesteringen voor werkplekinrichting over. The Instant Group biedt het grootste platform voor flexibele en niet-flexibele werkruimte ter wereld, met meer dan 20.000 listings. Het Nederlandse adviesbureau MYSS optimaliseert, borgt en regisseert het vastgoed en facilitaire diensten voor haar klanten. Met hun partnership combineren de partijen internationale aanwezigheid en ongeëvenaarde toegang tot data met lokale aanwezigheid en ervaring.

Focus op eindgebruikers, niet op vastgoedeigenaren
Eelco Hoet, managing director en partner bij MYSS: “Met The Instant Groep werken wij voor eindgebruikers van kantoorruimte en niet voor vastgoedeigenaren. In tegenstelling tot traditionele makelaars maakt ons dat volledig onafhankelijk. We zijn bovendien transparant over huurprijzen en beoordelen het volledige scala aan opties voor klanten. Van coworking-ruimtes tot volledig op maat gemaakte en beheerde kantoren en meer hybride oplossingen: elke denkbare variant is mogelijk en volledige agility staat voorop. Met het onafhankelijke platform van The Instant Group kunnen we de totale bezettingskosten van een kantoor benchmarken, waardoor klanten echt een weloverwogen keuze maken.”

Tijd voor verandering
Uit onderzoek van The Instant Group blijkt dat organisaties over de hele wereld in deze post-COVID markt actief bezig zijn met het evalueren van hun werkruimteportfolio-strategie en het gebruik van kantoorruimte in de toekomst. Uit interviews met meer dan 100 bedrijven in Europa, Noord-Amerika en APAC blijkt dat de overgrote meerderheid (70%) van mening is dat de strategie en het ontwerp van de werkplek moeten veranderen en dat werknemers meer keuze moeten hebben in locatie en type werkruimte.

John Duckworth, Executive Director van The Instant Group UK & EMEA: “Door deze samenwerking kunnen wij klanten helpen met de uitdagingen van een nieuwe realiteit. Om de werkplek meer agile te maken moeten zij inspelen op veranderde marktomstandigheden en onzekerheid. We zien dat onze klanten steeds vaker kiezen voor een ’test- en leerstrategie’ waar het gaat om werkpleklocatie en -inrichting. Om collega’s weer naar kantoor te krijgen, zodat zij de voordelen van het samenwerken op één plek weer ervaren, zullen vastgoedteams harder moeten werken om een ​​kantoor te bieden dat echt het verschil maakt. Dat vereist een veel flexibeler benadering van de portefeuillestrategie en van financiering en beheer. We kijken ernaar uit om met MYSS de Nederlandse markt te betreden om bedrijven hierin bij te staan. Het is tijd voor verandering.”

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?