Pararius en Clappform lanceren dataplatform Realstats

0

Trends en ontwikkelingen over de huurmarkt inzichtelijk voor professionals.

Vandaag lanceren woningplatform Pararius en data analyse bedrijf Clappform een nieuw platform genaamd Realstats. Realstats stelt datasets en datanalyses ter beschikking aan organisaties met specifieke vraagstukken over de lokale huurmarkt. Vastgoedprofessionals kunnen zo met behulp van Realstats investeringsrisico’s beperken en huuropbrengsten optimaliseren.

Met data ontstaan nieuwe mogelijkheden en andere inzichten. Ook in de vastgoedmarkt. Hoe zullen de huurprijzen in een bepaalde buurt zich ontwikkelen? Aan welk woningtype is veel behoefte? Is een nieuwbouwproject op een bepaalde locatie de investering waard? Met betrouwbare datasets en op maat gemaakte informatieproducten maakt Realstats trends en ontwikkelingen op de Nederlandse huurwoningmarkt inzichtelijk. Analyses en inzichten worden aangeboden via dashboarding en API-koppelingen. Artificial intelligence-modellen en algoritmes worden ingezet om de modellen te trainen en data om te zetten in bruikbare analyses. Data van onder andere Pararius, het grootste onafhanelijke huurplatform van Nederland, wordt gecombineerd met andere gerenommeerde en betrouwbare databronnen voor kwalitatieve analyses.

Data beschikbaar stellen
Het nieuwe platform werd opgericht als een joint venture tussen Pararius en Clappform. Oprichter en directeur van Pararius, Jasper de Groot, vertelt waarom hiervoor is gekozen: “We hebben altijd al de wens gehad om onze activiteiten op het gebied van data uit te breiden. Al jarenlang publiceren wij elk kwartaal de Pararius Huurmonitor. We zagen tal van kansen, echter het runnen van een woningwebsite is geen sinecure en vergt focus. Hetzelfde kan gezegd worden over het ter beschikking stellen van data. Daarom hebben wij gezocht naar een gedegen partner die reeds over deze expertise beschikt. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze wens versneld uit te rollen door onze data aan te sluiten op de software van Clappform.

Grote vraag naar data-inzichten
Tom Griffioen, oprichter en directeur van Clappform: “Uit de gesprekken met de mensen van Pararius werd al vrij snel duidelijk dat wij een gedeelde visie hebben op het belang van data en innovatie. Bovendien liepen wij vaak tegen vragen vanuit de markt aan waarin wij alleen konden voorzien met behulp van de data van Pararius, bijvoorbeeld bij het bepalen of voorspellen van de optimale huurprijs. Andersom kreeg Pararius steeds vaker specifieke data-aanvragen waarbij zij onze expertise nodig hadden.”

De Groot: “Onze missie is vraag en aanbod bij elkaar brengen en het verhuurproces vereenvoudigen. Data kan hierbij een belangrijke rol vervullen. Pararius verwelkomt maandelijks meer dan 2,5 miljoen bezoekers. Dit zoekgedrag willen wij toevoegen aan onze data en zal in combinatie met onze woningdata tot interessante inzichten leiden. Door trends en ontwikkelingen in de huurmarkt zichtbaar te maken, helpen we vastgoedpartijen met het maken van belangrijke keuzes. Zo kan er worden gebouwd waar de markt naar vraagt. Daarmee worden investeringsrisico’s zoveel mogelijk beperkt en huurders op hun wenken bedient. Als kers op de taart zullen wij de trends en ontwikkelingen in de huurmarkt lokaal inzichtelijk maken voor álle makelaars die bij Pararius zijn aangesloten.”

De Groot en Griffioen zijn trots op hun nieuwe onderneming en de uitbreiding van hun activiteiten in de vastgoedbranche. Het team van data science experts gebruikt de nieuwste en meest geavanceerde technologieën om bruikbare inzichten over de Nederlandse huurmarkt te genereren.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?