Aan de Stegge Twello realiseert nieuwbouw Eurofins Heerenveen

0

Met Eurofins Food, Feed, Water Benelux hebben wij de aannemingsovereenkomst getekend voor de realisatie van nieuwbouw op de locatie van Eurofins in Heerenveen. Naast een hypermodern Microbiologie laboratorium komt er nu ook een nieuw Chemie laboratorium. Gisteren werd een feestelijke paal geboord, daarmee is de bouw officieel van start gegaan.

Nieuwbouw vanwege groei
Eurofins levert in de Benelux een belangrijke bijdrage aan de borging van voedsel- en waterveiligheid met laboratorium- en adviesdiensten op 12 locaties. Wereldwijd bestaat uit Eurofins uit meer dan 800 laboratoria in 50 landen met 50.000 medewerkers. De vraag voor nieuwbouw op de bestaande locatie in Heerenveen komt voort uit groei van de bedrijfsactiviteiten en verplaatsing van het Chemie laboratorium nadat brand het oude lab in het najaar van 2019 heeft beschadigd. De nieuwbouw omvat 3.000 m², waarvan 1.600 m² laboratorium, ondersteunende kantoorruimten, ontvangst en kantine en bedrijfsruimten met PGS-15 opslag.

Aandacht voor installaties
Met onze integrale benadering hebben wij het voorlopige ontwerp uitgewerkt tot een naadloos passend ontwerp voor de nieuwbouw. Zo zijn de speciale installaties die worden toegepast geïntegreerd en is het plan ook bouwkundig hierop aangepast. Het gebouw wordt voorzien van hoogwaardige W-installaties in verband met de hygiëne-eisen en labfuncties, met name voor ventilatie en koeling. De vloeiende samenwerking in het bouwteam samen met Batenburg Installatietechniek heeft gezorgd voor een aantal slimme oplossingen.

Naast Batenburg waren Bessels Architekten en JVZ Ingenieurs betrokken in het bouwteam.

Bas te Riele, commercieel projectmanager Aan de Stegge Twello:
“Door het huisvestingsvraagstuk van Eurofins integraal te benaderen hebben wij niet alleen gezorgd voor een plan op maat, maar ook voor duidelijkheid vooraf. De kans op verrassingen en budgetoverschrijding is vrijwel nihil omdat het complete plan vooraf is doordacht en met het gehele bouwteam is afgestemd. Bouwen is dan nog een kwestie van assembleren.”

De input van Eurofins gedurende het proces was daarbij cruciaal. Bessels Architecten is tevens verantwoordelijk voor de verkrijging van de omgevingsvergunning.

Karlijn Miltenburg, Business unit manager Chemie laboratorium Eurofins Heerenveen:
“Met trots deel ik mee dat Eurofins samen met Aan de Stegge Twello en partners een nieuw state-of-the-art Chemie laboratorium realiseert in Heerenveen. Het nieuwe laboratorium is voorzien van slimme technologieën en wordt gekenmerkt door zijn open, duurzame en ultra-flexibele karakter. Met realisatie van de nieuwbouw speelt Eurofins in op de groeiende vraag naar voedselveiligheid en voedselkwaliteit. Met de realisatie van deze nieuwbouw dragen we niet alleen bij aan een verbetering van de voedselveiligheid maar ook aan een beter klimaat, vergroting van werkplezier en een gezonde toekomst.”

Na een bouwtijd van 34 weken leveren wij het gebouw begin maart 2022 op.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?