State Street koopt Maincourt kantoorgebouw in Amsterdam van Marathon

0

State Street Global Advisors Ireland LTD (SSGA) heeft, namens vastgoedfonds Weesperstraat 6 B.V., het kantoorgebouw ‘Maincourt’ aan de La Guardiaweg 4 in Amsterdam aangekocht voor een prijs van €24.350.000. De verkoper is een fonds dat is aangesloten bij MCAP Global Finance (UK) LLP, de Europese dochteronderneming van Marathon Asset Management LP (‘Marathon’), met het hoofdkantoor in New York.

Het kantoorgebouw is gelegen in Amsterdam Sloterdijk en omvat circa 5.600 m² recent gerenoveerde kantoorruimte en 80 parkeerplaatsen.

Het gebouw is langjarig verhuurd aan Bouwinvest, een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor pensioenfondsen en verzekeraars. Naast een energielabel A beschikt Maincourt over een BREEAM Very Good certificaat.

Jan de Quay, Head of Investment bij Savills in Nederland, licht toe: “De impact van Covid-19 op de rol van kantoren wordt door beleggers gezien als een risico voor de toekomstige vraag naar kantoorruimte, wat we ook terugzagen in het beleggingsvolume in Amsterdamse kantoren in 2020, dat 40% daalde ten opzichte van 2019. De belangstelling voor ‘core’ kantoren bleef echter, een trend die in de gehele vastgoedmarkt zichtbaar was. Beleggers streden om het ‘core’ product, waardoor deze rendementen voor kantoren stabiel bleven rond de 3%, of zelfs verder onder druk kwamen te staan. Maincourt is met haar uitstekende bereikbaarheid per auto en OV, sterke huurder en positieve gebiedsontwikkeling een goed voorbeeld van een ‘core’ kantoor.”

Savills adviseerde State Street zowel technisch als commercieel, Houthoff trad op als juridisch adviseur. Marathon werd geadviseerd door Cushman & Wakefield en Loyens & Loeff.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?