Syntrus Achmea koopt 28 duurzame woningen in nieuwbouwwijk Kernhem in Ede

0

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens een van zijn klanten, een Nederlands pensioenfonds, 28 duurzame eengezinswoningen gekocht in Kernhem in Ede. In 2019 kocht Syntrus Achmea voor het pensioenfonds al 16 woningen in deze nieuwbouwwijk, die vlakbij het nationale park De Hoge Veluwe ligt.

De 28 woningen bestaan uit 16 tussenwoningen en 12 hoekwoningen, die in grootte variëren tussen de 119 en 139 m² (gemiddeld 126 m²). De woningen worden duurzamer uitgevoerd dan wettelijk is voorgeschreven, onder meer door extra isolatie, triple beglazing en lage temperatuur verwarming. Dit zorgt voor lagere energielasten en een reductie van de CO2-uitstoot. In de gevels van de woningen worden daarnaast kasten/stenen aangebracht voor onder meer vleermuizen en gierzwaluwen. De GPR-score voor de woningen is gemiddeld 7,5.

Het project vloeit voort uit de participatie van het Nederlandse pensioenfonds in de grondbank Rotij Planontwikkeling Beheer BV. Het fonds neemt kavels af van de grondbank, die vervolgens bebouwd worden door Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis BV. De oplevering van de woningen staat gepland in het tweede kwartaal van 2022.

Bron.

Share.

Comments are closed.

Inschrijven voor de nieuwsbrief?